Segítség

2024.04.29. 16:29

Alpin technikával tisztítottak meg a várfalat

Különleges technikával tisztították meg a Tatai-vár falát a tatabányai terepjárósok. A 12 méter magas várfalra a Kemma.hu stábja is elkísérte a csapatot.

Kemma.hu

Ellepték a Tatai-vár falát a kúszónövények. Bár a zöldellő kőfal látványa még tetszetős is, a kúszónövény erős gyökerei és ágai szétnyomják a köveket. Hogy megóvják a több száz éves várfalat muszáj megtisztítani az élősködő növényektől. 

Különleges technikával tisztították meg a tatai-vár falát a tatabányai terepjárósok. A 12 méter magas várfalra a Kemma.hu stábja is elkísérte a csapatot.
A 12 méter magas várfalra csak speciális biztosítással dolgozhatnak 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A megoldás azonban nem egyszerű. Egy impozáns épületnek a fala sem lehet szokványos. A több mint 12 méter magas kőfalat bizony nem egyszerű elérni.

A várfalat is „legyőzték”

 És itt jöttek a képbe ismét a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, akik már több alkalommal is a Tatai-vár segítségére siettek. Legyen az a föld alatt talált titkos folyosó feltárása, a 45 méter magas vártoronyban lévő zászló cseréje, vagy az egykori kincstár szigetelése, a terepjárósok minden nehéz helyzetet megoldottak. A Kemma.hu is elkísérte a csapatot, hogy megnézze ezúttal milyen kihívást tartogat számukra a várfal. 

Hamarosan bővebben is beszámolunk az eseményről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában