Letartóztatás

2024.05.16. 07:37

Rács mögött marad a kalapácsos rabló - koponyán csattant a szerszáma

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság az elkövető letartóztatását július 17-ig meghosszabbította. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

Kemma.hu

Az indítvány szerint az elkövető 2023. július 14-én az esti órákban a vértesszőlősi telekre és az azon lévő lakóingatlanba az ajtó benyomásával megkísérelt bejutni, mely során a bejárati ajtó üvegezését több helyen betörte. Miután az ajtót nem tudta kinyitni, a ház melléképületébe a csukott, de nem zárt ajtón keresztül bement és ott egy kalapácsot, illetve egy 60 ezer forint értékű szerszámkészletet eltulajdonítási szándékkal magához vett – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

kalapácsos rabló
A kalapácsos rabló nem tágított, támadt
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

A szomszéd észrevette a tolvajt, ezért erről telefonon értesítette a sértettet, aki megkérte szomszédját, hogy menjen át az ő telkére. A szomszéd ott a tolvajt felszólította, hogy hagyja abba a kutatást, illetve azt is mondta neki, hogy az időközben értesített tulajdonost, meg a rendőrséget a helyszínen várja meg.  Annak érdekében, hogy a férfi a melléképületet ne tudja elhagyni, a szomszéd a melléképület ajtaját a terheltre kilinccsel rázárta, és megtámasztotta, azonban a férfi az ajtót belülről olyan erővel rúgta meg, hogy annak pántja kiszakadt és a szomszédra rádőlt, ezzel az elkövető csaknem 100 ezer forint kárt okozott.

A felálló szomszédra az elkövető rátámadt és kétszer a fején megütötte a nála lévő kalapáccsal. A megütött férfi megszédült és elesett. Az elkövető magához vette a szerszámkészletet és azt, valamint a kalapácsot  eltulajdonítva a telekről kiment. A férfit a szomszéd az utcán érte utol, akit itt  feltartóztatott, ekkor a férfi ellenállást már nem tanúsított. A szomszéd férfinak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

 A letartóztatás fenntartása a bizonyítás megnehezítése vagy megakadályozása, valamint a bűnismétlés megakadályozása miatt indokolt. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában