Vöröskereszt

2024.04.29. 16:30

Elsősegélynyújtó versenyen mérték össze tudásukat

Az országos elsősegélynyújtó verseny területi fordulóját rendezték meg a szőnyi művelődési házban. A vetélkedő végén az is kiderült, melyik két csapat jutott tovább a vármegyei döntőbe.

Kemma.hu

Oláh Gábor, a Vöröskereszt területi koordinátora elmondta, négy általános iskolás és három középiskolás csapat nevezett az elsősegélynyújtó versenyre.

Az elsősegélynyújtó versenyen tömlőt is hajíthattak a diákok
Az elsősegélynyújtó versenyen tömlőt is hajíthattak a diákok
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

A diákok a mentőknél az újraélesztést és a sebkötözést gyakorolták, a katasztrófavédőknél olyan ügyességi feladatokat próbáltak ki, mint a vízsugárral célbalövés, vagy a tömlőhajítás. A rendőrök tesztfeladatokkal érkeztek, amely biztonságos kerékpáros közlekedésre hívta fel a figyelmet. A Vöröskereszt történetéről totót töltöttek ki a fiatalok.

Az eredményhirdetésen kiderült, kik képviselik május közepén Komáromot a vármegyei döntőben. A középiskolásoknál a Jókai-gimis csapata lett első, a Kempelen és a Széchenyi-középiskola előtt. A kicsiknél a Koppánymonostori Általános Iskola megvédte címét, ismét őt teljesítettek a legjobban. Versenyeztek még az általános iskolás korú jókaisok, valamint a Szent Imre és a Petőfi-iskola is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában