Kemma.hu videó

2024.04.05. 17:31

Három tatai cég is elismerést vehetett át +videó

Az elmúlt évek hagyománya, hogy Tata önkormányzata köszönti a város legnagyobb adózóit. A nagyadózók számára idén április 5-én, pénteken egy kis ünnepséggel és előadásokkal készült a város.

Goletz-DeáK Viktória

Az eseményt szokás szerint Michl József Tata polgármestere nyitotta meg, aki köszöntötte a megívást elfogadó nagyadózókat, illetve megköszönte nekik, hogy nagymértékben hozzájárulnak a város adóbevételéhez. Majd büszkén mutatta be a tatai HelloPisti zenekart, akik A Dal című műsorban bejutottak a legjobb 40 közé. A fiatalok két dallal készült az ünnepségre, amiért természetesen járt a taps. 

Az elmúlt évek hagyománya, hogy Tata önkormányzata köszönti a város legnagyobb adózóit. A nagyadózók számára idén április 5-én, pénteken egy kis ünnepséggel és előadásokkal készült a város.
A nagyadózók ünnepségén Michl József a tatai cégeket érintő városi beruházásokról és tervekről is beszélt
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A hangulatos műsor után a foglalkoztatások növelését és a kapacitások bővítését elősegítő uniós pályázati lehetőségekről tartott előadást Kása Ákos szakértő. Többek között a résztvevők megtudták, hogy vármegyénkben nem a munkanélküliség, hanem a munkaerőhiány jelent problémát. Ehhez az állam különböző munkaerőpiaci programokat hozott létre, amiről egy rövid tájékoztatást is kaptak a jelenlevő cégek képviselői.

A nagyadózók fontosak a városnak

Majd Michl József mondott beszédet ahol többek között arról is beszélt, hogy a város fejlődéséhez, üzemeltetéséhez jelentősen hozzájárulnak azok az adóforintok, amelyek az önkormányzat bevételeit, Tata költségvetését gyarapítják. Ehhez, az iparűzési adón keresztül  a városban működő cégek, egyéni- és társas vállalkozások is hozzájárulnak. 

– Tatán több mint ötezer vállalkozás van bejegyezve, ebből mintegy háromezer, ami városban végzi a tevékenységét. Több mint 800 olyan cég van, akikkel az önkormányzat szinte napi kapcsolatban áll – kezdte beszédében a polgármester. Hozzátette, hogy a tatai vállalkozások által befizetett iparűzési adó a város adóbevételének közel 80 százalékát teszi ki. A polgármester azt is elmondta, hogy bár egy kiemelkedő adózója van Tatának, de a bevételük 60 százalékát 50 cég adja. Így nem kell attól tartani, hogy ha egy cég  megszűnik, akkor jelentős bevételtől esik el a város. De a városvezető kitért a Tatán zajló beruházásokra, lehetőségekre és pályázatokra is, amik szintén fontosak lehetnek a helyi cégek, illetve munkavállalóik számára. A polgármester arról is beszélt, hogy évek óta rendszeresek az önkormányzat által szervezett kötetlen vállalkozói találkozók is, melyeknek célja a helyi vállalkozók, valamint a város és a gazdasági élet szereplői közötti kapcsolat építése, erősítése. 

Elismerték munkájukat

Az eseményen elismerésben részesült három olyan tatai cég is, akik kiemelkedően hozzájárultak a város életéhez. 

  • A Nágel NordArt Műszaki, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., az elmúlt években tapasztalt dinamikus fejlődésével elért üzleti sikereiért, melyek nyomán a kisvállalkozás elősegítette településünk gazdasági erejének növekedését, társadalmi szerepvállalásával jelentős mértékben hozzájárult a város humanitárius feladatainak ellátásához.
  • A MARÉP Építőipari, Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft., építészeti sikereiért, melyek nyomán jelentős szerepet vállal Tata építészeti arculatának formálásában, valamint az épített környezet értékeinek megóvásában, újjáéledésében egyaránt.
  • A Barina Ingatlanforgalmazó és Fejlesztő Kft., mely évek óta hozzájárul Tata gazdasági erejének növekedéséhez. A gazdasági társaság Tatai Ipari és Logisztikai Parkjába betelepült vállalkozások meghatározó szerepet töltenek be városunk adóbevételének gyarapításában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában