Az E.ON válaszolt

2023.07.01. 09:10

Egész Bánhida erre várt: elárulta az E.ON, mi okozta az áramszüneteket

Korábban beszámoltunk róla, hogy Tatabányán, Bánhidán a héten kedden és szerdán is tapasztaltak órákon át tartó áramkimaradást az ott élők. Megkérdeztük az E-ON sajtóosztályát is, hogy mi lehetett a hiba oka.

Kemma.hu

Megtudtuk: június 27–én 14 óra 28 perckor egy kapcsolóberendezés meghibásodása okozott áramszünetet Bánhida több utcájában. Az E.ON szakemberei azonnal megkezdték a helyreállítást, azonban a hiba pontos okának megállapítását nehezítette, hogy az áramszünet egy rejtett hibájú készülék miatt következett be. A meghibásodás csak a készülék szétszerelését követően volt megállapítható. Az érintett ügyfelek felénél 19 óra 50 perckor az utolsó érintett ügyfelünknél pedig 22 órakor állt helyre az áramellátás. A teljes javításon az azt követő két napban folyamatosan dolgoztak az E.ON munkatársai annak érdekében, hogy az ügyfelek számára zavartalan lehessen az áramellátás.

Megkérdeztük azt is, hogy mi okozhatja ebben a városrészben az áramingadozásokat. A válaszból kiderült, hogy az E.ON vizsgálatai szerint, ebben az évben június 22–e és 28–a között voltak regisztrált védelmi működések. A protokoll alapján, rendkívüli ellenőrzést tartottak az érintett vezetéken. A hiba oka egy meghibásodott szigetelőlánc volt, melyet június 29–én soron kívül cseréltek.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az áramingadozás miatt megsérült készülékekkel mi a teendője a lakóknak. Az E.ON sajtóközleményének válaszában azt szerepelt, hogy tapasztalataik szerint nem jellemző, hogy az ilyen jellegű áramszünetek készülék meghibásodást okoznának.

Azt is kiemelték: annak ellenére, hogy a meghibásodott készülékeket kicserélték, soron kívüli karbantartást ütemeznek be a térséget ellátó vezetéken az ügyfelek folyamatos és biztonságos energiaellátása érdekében.

Önnek megrongálódott már műszaki készüléke áramszünet miatt?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában