Áramkimaradás

2023.06.28. 09:50

Áram nélkül maradt Bánhida: 8-9 órán át üzemzavar okozott káoszt a városrészben

Kedden kora délutántól késő estig, csaknem 8–9 órán át nem működött az áramellátás Tatabányán, Bánhidán. Sötétség borult a városrészre.

Kemma.hu

A megyei jogú városrész egyik közösségi oldalán egymást követték a bejegyzések az áramszolgáltatás akadozása, majd teljes hiánya miatt, amely már a hétvégén is nehezítette az itt lakók életét. Gyakorlatilag egész Bánhidán elnémultak az elektromos berendezések kedden.

A szolgáltató weboldalán még most is olvasható az alábbi információ: aktuális üzemzavar. Kezdete: 2023.06.27., 14:28 órakor. „Az áramszolgáltatás helyreállítása folyamatban van. Az üzemzavar egy transzformátort és 112 ügyfelet érint.” A bejegyzés alatt lévő 120 ügyfélről ír, bár a közösségi oldal bejegyzései alapján ennél jóval több lehetett. Áramkimaradásról számoltak be többek között a Jókai, a Borbély, a Feszty, a Skrován, a Vértes, a Bajcsy, a Kossuth, a Szelim, a Banyi, az Árpád, a Kossuth Kertalja, a Pósa, az Árpád köz, a Vadvirág, a Moravcsik utcában élők.

Többen számoltak be az E–ON-nal folytatott telefonos beszélgetésről is. A szolgáltató ügyfélkapcsolati munkatársa elmondása alapján háromezer ügyfelet is érintett az üzemzavar, amely elhárításán dolgoztak a szakemberek. A régóta fennálló probléma orvoslására volt olyan ügyfélszolgálati munkatárs, aki azt javasolta: az érintett utcákban élők írjanak az E–On–nak egy levelet.

A probléma megoldásán dolgozó szakemberekkel lehetett is találkozni a Kossuth utcában, a Szoborpark elején, a körforgalom mellett lévő trafóháznál. Egy hálózati hiba okozott ekkora gondot, s emellett egy leszakadt vezeték.

Ezen az estén áram nélkül maradt sok bánhidai otthon. Az esti órákban kezdték visszakapcsolni lassan, fokozatosan a szolgáltatást, volt, ahol este tíz után lehetett csak villanyt kapcsolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában