Program

2023.05.29. 16:56

Kellemes hangulatban telt a német nemzetiségi önkormányzat első sördélutánja Kecskéden

Koccintósra sikeredett a kecskédi program

Kemma.hu

Jó hideg csapolt sörrel koccintottak a férfiak a német nemzetiségi önkormányzat szombat délutáni programján Kecskéden. A gyengébbik nemnek is kedveztek a szervezők: egymást váltották a jobbnál jobb kulturális műsorok a település első sördélutánján.

– Máskor is volt már sördélután, csak azt nem így hívták! – tréfálkozott a program egyik résztvevője. Mindarra, hogy igaza volt-e avagy sem az úriembernek, Kirschner Viola, a Kecskédi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke válaszolt.

– A májfadöntés hagyományosan Pünkösdre esik, de úgy gondoltuk, az öregiskola vagyis a tájház udvarán jó lenne összehozni egy kellemes kulturális rendezvényt. Így született meg az első sördélután, amelyen a környező települések és a helyi gyermekcsoportok mutatkoznak be egymásnak, illetve a kecskédi közönségnek – tette hozzá Viola, aki a vértessomlói általános iskola junior tánccsoportját és a helyi erőket hívta meg fellépőként, kiegészülve a Dalárda tagjaival.

Látható volt továbbá a néhány hónapja alakult Schemlinger Musikanten, akik ugyan somlói zenészek, de kecskédi és környei tagokkal is büszkélkednek.
Közben friss, ropogós bajor pereccel kínáltak a vendégeknek, akik meggysör, a cseh remek, a Krušovice és kétféle hazai világos sör közül választhattak szomjoltót. Az időjárásra nem lehetett panasz, jól csúszott a folyékony kenyér a hétvégi kellemes nyári melegben. A későbbiekben már Németh Attila és zenekara játszotta a talpalávalót. 

– Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek és egyre többen gratulálnak a szervezéshez. Bízom benne, hogy hagyományt teremtettünk – zárta szavait Kirschner Viola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában