Ez volt az év: templomot és sportcsarnokot is ünnepelhettünk januárban

Évzáró visszatekintő sorozatunkban a legjelentősebb közéleti eseményeket is felidézzük. Lássuk először, hogy mi minden történt 2022 januárjában!

Kemma.hu

Januárban adták át az új tatabányai sportcsarnokot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A megyés püspök áldotta meg a megszépült környei templomot

Január 9-én rendezték meg Környén az év első búcsúját, az eseményen megáldották a mintegy 21 millió forintból megújult római katolikus templomot is. Jeles eseményre gyűlt össze a település apraja és nagyja vasárnap délelőtt a környei templomban. A hittanos gyerekek műsorát követően Spányi Antal megyés püspök celebrálta a szentmisét. 

Átadták az új sportcsarnokot Tatabányán

Egy világszínvonalú sportlétesítménnyel gazdagodott a város január 12-én. Ekkor adták át ugyanis a hatezer férőhelyes új arénát. Az ünnepélyes csarnokavatón többek között részt vett Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Juhász Roland államtitkár, Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos, és Marosi László, a Grundfos Tatabánya KC elnöke. Az ünnepi köszöntőket követően átvágták a nemzetiszínű szalagot, majd Batta Gergő, a Tatabánya utánpótláskorú kézilabdázója belőhette az első gólt is. A csarnokban hamarosan Davis Kupa-selejtezőt tartanak egyébként. 

Vetélkedtek a böllérek

A hazai, vértesszőlősi csapat győzelmével zárult január végén a böllérverseny.  Sokan voltak kíváncsiak a népszerű gasztronómiai programra, de az idén már kézműves terméket is árultak. A 9 böllércsapat hajnalban kapott egy-egy disznót, amelyet néhány órán belül feldolgoztak, majd ügyelve a versenykiírásban szereplő feltételekre, többféle ételt készítettek belőle. Az öttagú zsűri negyvenötféle fogást kóstolt meg, és tucatnyi fogópálinkát. Az ítészek kiemelték a káposzták és a kolbászok minőségét.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában