Kiderült, hány tatai kisiskolás maradt otthon hétfőtől

Michl József polgármester ismét videós posztban számolt be a városi járvány- és oltáshelyzetről április 20-án.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tata Város

A városvezetőkeddi posztja elején kiemelte, hogy az oltások jól haladnak Tatán, amiért köszönetet mondott az oltás szervezőinek és közreműködőknek. Részletesen kitért arra is, hogy a városi dolgozók közül hányan kapták meg az oltást. Így az április 20-i adatok szerint az óvodák, bölcsődék azon dolgozói, akik regisztráltak, már megkapták azt. Néhányan a közelmúltban estek át a fertőzésen, így ők egyelőre nem vakcinálhatók, tette hozzá. A múzeum hét, míg a könyvtár három dolgozója kapott eddig oltást, a városháza és a városi cégek dolgozóinak nagy részét beoltották.

Az április 19-i iskolanyitásra is kitért a városvezető, amellyel kapcsolatban elmondta: 177 kisiskolás szülője kérte, hogy a gyereke otthonról tanulhasson. Iskolákban az igazgatókkal való informális beszélgetésből kiderült az is, hogy városi pedagógusok nagy része felvette az oltást.

Az óvodások és bölcsődések nagy része ment az intézményekbe hétfőn. Szám szerint 252 gyerek jár óvodába, és 89 gyerek bölcsődébe. Kiemelte, hogy a városi dolgozók, pedagógusok, bölcsődei gondozók mindegyike egészséges, nincs covidos köztük.

A szervezett oltás tovább folytatódik az oltóponton, az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézetben. Így 21-én szerdán is volt, illetve 24-én szombaton is lesz majd tömeges oltás. Michl József kérte, hogy az oltásra érkezők vigyék magukkal a kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot és az aktuális egészségi állapotról szóló ellenőrző lapot is,. Mindkét nyomtatvány folyamatosan elérhető a Magyra Zoltán Művelődési Központban, az oltóponton, illetve az Intersparban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában