életérzés

2020.05.22. 17:36

Ma este nyit az új tatabányai autósmozi

Tizenöt év után a világjárvány adta az ötletet, hogy Tatabányán újra autósmozi nyíljon. A filmek szerelmeseit pénteken este kilenckor az Alibi.com, szombaton fél kilenckor pedig a Lidérces mesék éjszakája című filmekkel várják.

Raffael Veronika

Washington, 2020. május 3. Megkezdõdik a vetítés a Virginia állambeli Stephens City autós mozijában a koronavírus-járvány idején, 2020. május 2-án. A tulajdonos James Kopp kijárta az állam kormányzójánál, hogy a járvány miatt elrendelt korlátozásokra tekintettel, a szabályok szigorú betartásával engedélyezze az autós mozi újranyitását. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jim Lo Scalzo

– Hosszú ideje, tizenöt éve nem üzemel autósmozi a megyeszékhelyen. Az akkori Ságvári Endre úti T-Boy Autós- és Kertmozi 1990-ben nyílt, száz autó fért el benne, a bezárás előtti időkben pedig olyan filmek voltak a műsoron, mint például a 2003-as megjelenésű játékfilm, az Apám beájulna, illetve a 2004-ben bemutatott vígjáték, a Magyar vándor.

Molnár Dávid vállalkozó megálmodott egy ennél nagyobb mozit, amely a Búzavirág úti régi vajgyár területén csaknem 150 autó befogadására képes. A több éve idegenforgalommal és rendezvényszervezéssel foglalkozó szakember a járvány hatására vette fejébe a különleges ötletet. Annál is inkább, hiszen ebben az időszakban sajnos a programok szervezésére nincs lehetőség.

Az ötlet tehát kézenfekvő volt: a moziban a nézőket kocsiajtók szeparálják el. Így a szabályokban leírt másfél méteres távolságtartás is érvényesülni tud, hiszen a kétpáholyos mozi nézőterén az aszfaltra felfestett jelek mutatják majd a parkolóhelyeket.

A múltidéző autósmozi kialakítása modern, a filmeket egy 30 négyzetméteres LED-falon láthatják majd az ideérkezők, a hangot pedig a gépjármű rádiójában is beállítható bérelt frekvencián hallhatják. A helyszínen lesznek mozgóbüfék, melyben nachos, pattogatott kukorica, hot dog és üdítő várja a vendégeket.

A vetítések hétvégén várják majd a mozibarátokat. Péntekenként és a szombati korábbi alkalmakkor családbarát játékfilmekkel szórakoztatják az érdeklődőket, szombatonként pedig még az idősebb korosztálynak kedveznek, ezért thrillerek és horrorfilmek is lesznek majd műsoron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában