Emberölés

2022.06.21. 17:30

„Most gyere le, gyere le, átszúrlak” - ordította a komáromi férfi, majd halálra verték (videó)

Három napja halott volt a férfi, amikor mentőt hívott hozzá az egyik ütlegelő.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Június 24-én tárgyalják a Tatabányai Törvényszéken annak a két komáromi férfinak az ügyét. akik két éve nyáron halálra verték társuk. A két vádlott ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indítottak eljárást. A két kegyetlen gyilkos az előkészítő ülésen tagadta tettét, így a bíróság tárgyalásra bocsátotta az ügyet, amely most tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott befogadta lakásába két ismerősét. A végzetes éjszakán, 2020. július 17-én italozni kezdtek a lakás alsó részében. A lakás tulajdonosa az italozást követően felment aludni az emeletre, és felszólította társát, hogy maradjon csendben, halkítsa le a zenét. 

A férfi azonban nem maradt csendben, hanem magához vett egy szögvasat, elkezdett vele hadonászni és közben azt kiabálta az emeleten lévő férfinak, hogy: 

Most gyere le, gyere le, átszúrlak, ha hozzám mersz nyúlni!

Ekkor a másodrendű vádlott odalépett hozzá, adott neki két pofont és az ágyhoz irányította. A sértett ekkor letette a nála lévő szögvasat, azonban a kiabálást továbbra sem hagyta abba. Ekkor az aludni vágyó férfi ideges lett, lement az emeletről és kétszer ököllel szájon ütötte az ágyon ülő ismerősét, majd tovább verte őt. 

A verés áldozata ekkor bocsánatot kért tőle és kérlelte, hogy ne bántsa tovább. A férfi azonban ezzel nem törődött, levetette vele az összes ruháját, és testszerte ököllel ütötte tovább, majd kirángatta az ágyból és a földön fektében rugdosta. Ekkor odalépett a másik férfi,  és a még mindig a földön fekvő férfit arcon ütötte és megrúgta. 

Egy rövid időre abbahagyták a bántalmazást, rágyújtottak egy cigarettára, majd ismét nekiestek a földön fekvő sértettnek, testszerte rugdosták. Ezután közösen kihúzták az udvarra, majd amikor elkezdett esni az eső, visszarángatták a házba az ajtó mellé. Ezt követően az első rendű vádlott tovább ütötte-rúgta, a másod rendű vádlott pedig a kezére tekert láncfűrész lánccal ütötte a sértettet.

A bántalmazást követően az első rendű vádlott felment az emeletre aludni, a másodrendű vádlott pedig lefektette a sértettet egy földön lévő autóülésre, majd szőnyeggel betakarta. Bár az áldozat a bántalmazást követően, még aznap éjszaka a helyszínen életét vesztette, a másodrendű vádlott csupán harmadnap hívott hozzá mentőt. A sértett halálának közvetlen oka traumás és vérzéses sokk volt, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.  

A nyomozók néhány órán belül elfogták a két férfit, majd a bíróság június 23-án elrendelte letartóztatásukat, amelyet a másodrendű vádlott esetében az ügydöntő határozatig fenntartanak. Az elsőrendű vádlottnak ez az ötödik ügye, amiért bíróság előtt felelhet. Legutóbb ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt kapták el, amely miatt jelenleg is fogházbüntetését tölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában