Tárgyalás

2022.03.29. 19:29

Ököllel és lánccal gyilkoltak Komáromban, ám a bíróságon letagadták

Nem ismerte be az emberölést és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról az a két férfi, akik brutális kegyetlenséggel agyonverték ismerősüket egy komáromi házban. Áldozatuk 60 éves volt.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Tatabányai Törvényszéken március 28-án tartották a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult ügyben az előkészítő ülést, amelyen a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség javasolta: az elkövetők életfogytig tartó fegyházbüntetést kapjanak. A két vádlott, a 39 éves Sz. G. és 43 éves D. V. az ülésen fenntartották a nyomozás során tett vallomásukat, illetve beismerték a bántalmazást. Ám azt, hogy a sértett a bántalmazás miatt hunyt volna el, nem ismerték el, tudtuk meg a Tatabányai Törvényszék sajtóosztályától.  Ahogy arról korábban írtunk, információink szerint az áldozat egy 60 éves férfi volt. A bíróság tárgyalásra bocsátotta az ügyet.

Közös italozásból rémálom

Ahogy az ügyről a Kemma.hu is beszámolt, a két agresszor egy közös italozás után ment neki harmadik társuknak 2020. június 17-én. Mint a Tatabányai Törvényszék ügyleiratából kiderült, a két férfi, illetve az általuk befogadott harmadik férfi az elsőrendű vádlott lakásában, egy komáromi ingatlan alsó részében ittak. Az italozás után az elsőrendű vádlott felment aludni az emeletre és felszólította a sértettet, hogy maradjon csendben, halkítsa le a zenét.

Ám ezt a másik nem tette meg, sőt: magához vett egy szögvasat, elkezdett vele hadonászni és közben azt kiabálta az emeleten lévő elsőrendű vádlottnak, hogy

Most gyere le, gyere le, átszúrlak, ha hozzám mersz nyúlni!.Ekkor odalépett a férfihez a másodrendű vádlott, adott neki két pofont és az ágyhoz irányította. Erre a férfi letette a nála lévő szögvasat, azonban a kiabálást továbbra sem hagyta abba. 

Lánccal verték a férfit

Az elsőrendű vádlott emiatt ideges lett, lement az emeletről és kétszer ököllel szájon ütötte az ágyon ülő férfit, majd tovább ütötte őt. A sértett ekkor bocsánatot kért, kérlelte bántalmazóját, hogy ne bántsa tovább. Az agresszor ezzel nem törődött, levetette áldozatával az összes ruháját, és testszerte ököllel ütötte tovább.

Ezután kirángatta az ágyból, majd földön fektében rugdosta a másikat. A bántalmazáshoz csatlakozott társa is és a még mindig a földön fekvő férfit arcon ütötte, megrúgta. 

A veréssorozat közben cigarettaszünetet tartottak, majd ismét nekiestek a földön fekvő sértettnek, testszerte rugdosták. Ezután közösen kihúzták az udvarra, majd amikor elkezdett esni az eső, visszarángatták a házba az ajtó mellé.

Itt az elsőrendű vádlott tovább ütötte-rúgta a másikat, a társa pedig ennél is kegyetlenebb volt: a saját kezére tekert láncfűrész lánccal ütötte áldozatukat. 

Amikor befejezték a brutális verést, az elsőrendű vádlott felment az emeletre aludni, a másodrendű vádlott pedig lefektette a férfit egy földön lévő autóülésre, majd szőnyeggel betakarta. 

Napokkal később hívtak mentőt

A férfi még aznap éjszaka a helyszínen életét vesztette, ám csak harmadnap hívták ki hozzá a mentőt. Az áldozat halálának közvetlen oka traumás és vérzéses sokk volt.

A nyomozók néhány órán belül elfogták a két férfit, majd a bíróság június 23-án elrendelte letartóztatásukat, amelyet a másodrendű vádlott esetében az ügydöntő határozatig fenntartanak.

Ahogy a Tatabányai Törvényszék sajtóosztályától megtudtuk, az elsőrendű vádlottnak ez az ötödik ügye, amiért bíróság előtt felelhet. Legutóbb ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt kapták el, amely miatt jelenleg is fogházbüntetését tölti.

Címkék#emberölés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában