gyilkosság

2021.03.22. 19:20

Halálra verték ismerősüket, rács mögött marad a komáromi páros (videó)

A megalapozott gyanú szerint a két férfi ittas állapotban rátámadt közös ismerősükre, majd agyonverték.

Kemma.hu

Letartóztatásban marad az a két komáromi férfi, akik halálra verték alkalmi ismerősüket júniusban. A hosszabbítást három hónapra rendelte el a bíróság.

Forrás: police.hu

A megyei főügyészség ismételten indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akik halálra verték alkalmi ismerősüket. A Tatabányai Járásbíróság az indítványnak helyt adott és a gyanúsítottak letartóztatását további három hónappal, június 23-áig meghosszabbította – tudtuk meg dr. Borbély Veronika ügyésztől, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő férfiak 2020. június 17-én az esti órákban, komáromi otthonukban együttesen bántalmazták, ütlegelték, rúgták ismerősüket. A bántalmazás következtében áldozatuknak több bordája, a szegycsontja és az orrcsontja is eltört, majd a kialakuló belső vérzések következtében a helyszínen életét vesztette.

Információink szerint a 39 és 43 éves támadók, Sz. G. és D. V. áldozata 60 éves volt.

A két férfit halált okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság, egyikőjük beismerő vallomást is tett. Mindkét gyanúsított büntetett előéletű, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkeznek. Letartóztatásukat a nyomozási bíró először 2020. június 23-án rendelte el.

A megyei főügyészség ismételten indítványozta a két férfi letartóztatásának meghosszabbítását tekintettel arra, hogy velük szemben megalapozott valószínűsíthető, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el, továbbá az egyik gyanúsított vonatkozásában az is, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne.

A Tatabányai Járásbíróság a gyanúsítottakat kihallgatta, majd helyt adva az ügyészi indítványnak a gyanúsítottak letartóztatását további három hónappal, június 23-ig meghosszabbította. A végzés nem végleges, mivel az ellen a gyanúsítottak és másodrendű gyanúsított védője fellebbezést jelentett be. Az elsőrendű gyanúsított védője az ülésen nem volt jelen, így a mai naptól számított öt napon belül teheti meg jognyilatkozatát – írják a Tatabányai Törvényszék közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában