Ítélet

2022.01.26. 12:58

Helyszíni fotók: a Köztársaság úton okozott súlyos balesetet az autós

Ítéletet hozott a bíróság a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján hozott ítéletet január 25-én a a Tatabányai Járásbíróság, adta hírül dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak.

A vádirat szerint a férfi 2020. augusztus 15-én 0 óra 40 perckor működő közvilágításnál, éjszakai látási és gyenge forgalmi viszonyok között közlekedett autóval Tatabányán, a Sárberek felől a Köztársaság út felé. Mellette, az anyósülésen egy utast szállított.

A Sárberki gyűjtőút és a Köztársaság út kereszteződésében a járműforgalom irányítására szolgáló lámpa villogó sárgán villogott. A sofőr megállt az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla vonalában, majd egyenesen bement a kereszteződésbe. Ám nem észlelte, hogy a Köztársaság út külső forgalmi sávjában jobbról érkezett egy másik autó, amelynek vezetője a biztonsági övet nem használta.

A vétkes sofőr nem adott elsőbbséget

Forrás: ugyeszseg.hu

A figyelmetlen sofőr, a későbbi vádlott a járműve jobb első részével nekiütközött a vétlen autónak. Az ütközés miatt a vétkes autós  megpördült, majd a másik gépkocsi bal hátsó részének csapódott. A vétlen gépjármű ezután a kereszteződés fényjelző készüléke oszlopának ütközött. 

A baleset során a vétlen sofőrnek csonttörései keletkeztek, amelyek gyógytartama 5 hónap volt, az egyik sérülése maradandó fogyatékosság hátramaradásával gyógyult. Az elkövető és utasa nem sérült meg.

Maradandó sérüléseket okozott a baleset

Forrás: ugyeszseg.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatásából kiderült: a Tatabányai Járásbíróság tárgyaláson, maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt jogerősen 320 ezer forint pénzbüntetésre és 1 év 3 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte a vétkes sofőrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában