magas színvonalú munkák

2019.12.10. 18:00

Kihirdették a MOME építészeti fotópályázatának eredményét

Több mint ezer felvétel érkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új campusának megörökítését célzó Kerülj képbe! pályázatára, melynek eredményét kedden hirdették ki.

Budapest, 2019. december 10. Érdeklõdõk nézik a kiállított pályamûveket a Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetem (MOME) új campusának megörökítését célzó Kerülj képbe! építészeti fotópályázat eredményhirdetésén az egyetem épületében 2019. december 10-én. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

„Idén ünneplik a Bauhaus megalapításának 100. évfordulóját, az iskola egyik legfontosabb munkársa pedig éppen Moholy-Nagy László volt. Szimbolikus, hogy a centenárium évében nyílt meg a nevét viselő egyetem új campusa” – mondta el a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja által kiírt pályázat eredményhirdetése és díjátadója előtt Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Mint hozzátette,

a MOME új otthona öt év alatt, 21,4 milliárd forintos kormányzati támogatással épült meg.

A beruházás eredményeként 25 ezer négyzetméter új és felújított épületrész jött létre, valamint 16 ezer növényt ültettek a 1,5 hektáros, új közparkban, amelyet bárki látogathat.

A Kerülj képbe! építészeti fotópályázat pályaműveit az egyetem épületében lehet megnézni
Fotó: Kovács Attila / MTI

Schneller Domonkos emlékeztetett arra, hogy az elmúlt tíz évben több fotópályázatot is kiírtak a főváros városarculati szempontból meghatározó beruházásairól; a következő pályázatot a nemrégiben elkészült Puskás Aréna megörökítésére indítják el.

„A MOME Campus fotópályázatára csaknem 400 nevező összesen 1043 képet töltött fel, köztük számos magas színvonalú munkát”

- számolt be a helyettes államtitkár.

Barcza Dániel rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy

az új campus szeptemberi megnyitója után a pályázat izgalmas szellemi párbeszédre hívta a résztvevőket.

„A MOME jövőre lesz 140 éves, nem szeretne azonban bezárkózni, ennek jegyében épült fel az egyetem új, 21. századi egyetemi központja is” – jegyezte meg, hozzátéve: a MOME nemrég nyitotta meg Design Kompetencia Központját is, hogy szorosabbra tudja fűzni kapcsolatait partnereivel.

Szalontai Ábel fotográfus, a MOME Média Intézetének igazgatója elmondta, hogy az épületegyüttes jellegzetes adottságai ellenére számos egyedi hangú munka érkezett, a több mint ezer beadott pályamű rengeteg fantáziát hozott felszínre.

Az Épület, épületegyüttes kategóriát Varga Benjámin nyerte meg, az Élet a campuson – ember és épített környezet kategóriában Mészáros Gábor pályaműve lett a legjobb, a Részletek és absztrakt kategóriában Palkó György munkáját sorolta a zsűri az első helyre, a Sorozat kategória élén pedig Jancsó Gergely végzett.

A kategóriák első díjasai fejenként 200 ezer, a második helyezettek 100 ezer, a harmadik díjasok pedig 50 ezer forintos tiszteletdíjban részesültek.

A fotópályázat anyagából a MOME Ground épületében kiállítás is nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!