Nem alaptalan az aggodalom

2023.08.16. 10:42

Megregulázná a piacot: fél a bóvli kettéhajtható mobiloktól a Google

A cég minimum strapabírósági elvárásokat tervez bevezetni a mobilgyártók számára.

MW

Illusztráció; egyelőre kevés vállalat forgalmaz kettéhajtható kijelzős okostelefonokat, ám a következő években ez meg fog változni

Forrás: Shutterstock

Habár egyelőre kevés vállalat forgalmaz kettéhajtható kijelzős okostelefonokat, ez a következő években valószínüleg megváltozik: 

a különféle tervezési, beszerzési, gyártási akadályok elhárulásával a kisebb gyártók is beszállnak majd a ringbe, ráadásul többségük minél alacsonyabb áron akar majd efféle készülékeket készíteni.

Ezzel alapvetően semmi baj sincs, azonban Mishaal Rahman fejlesztő forrásai szerint a Google illetékeseit aggasztja, hogy az öldöklő árharcukról ismert márkák hajlandóak lehetnek kifejezetten bóvli készülékeket piacra dobni. Főleg a mobilok két felét összetartó zsanér miatt aggódnak, ezen a mechanikán nem szabad spórolniuk a gyártóknak, hiszen ha nem elég strapabíró, akkor rendeltetésszerű használat mellett is bőven idő előtt tönkremehetnek a készülékek – írja az Origo. Mint a lap rámutat, 

ez mindenkinek rossz lenne.

Nemcsak a vásárlókat érné anyagi kár, hanem megrengethetné a bizalmukat a teljes készülékkategóriában, ami negatívan érinthetné a tisztességes munkát végző gyártók eladásait – ráadásul az Android megítélésének is árthatna.

Emiatt a Google minimum hardveres sztenderdeket kíván életbe léptetni a kettéhajtható kijelzős mobilok esetén, a hírek szerint többek közt legalább 200 ezer kinyitási és összecsukási ciklust túl kell majd élniük a készülékeknek. Ha elhasalnak a teszten, akkor a gyártóik nem telepíthetik elő azokra a Google saját alkalmazásait, például a Play-szolgáltatásokat, a Play Áruházat, a YouTube-ot, a Gmailt.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!