hagyományos torna

2018.12.05. 22:02

A Bárdos sikerével zárult az idei Mikulás Kupa (fotók)

Idén 31. alkalommal rendezték meg a Mikulás Kupa nevű tornát a Földi Imre Sportcsarnokban, Tatabányán.

Herczeg István

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

A régre visszanyúló hagyományos tornát idén is az Árpád és a Bárdos Gimnázium diákjai vívták. A megnyitó után egyből a hölgyeké lett a „színpad”, miután mindkét gimnázium hölgyei bemutatták a góltáncukat. Ezt követően is lányok maradtak a pályán, ám a ruhákat mez váltotta.

Az Árpád és a Bárdos lányai gól nélküli döntetlenre álltak a félidőben, és a végeredmény is ez lett. A 0-0-s összecsapás legjobb játékosának Engelbrecht Fannit választották, aki egyébként a Nyergesújfalu U17-es csapatának alapembere. Mivel mindkét gimnáziumba járnak még általános iskolás korú tanulók, így a 7.-8. osztályokba járó csapatok csatáját láthatta a tömeg.

Apropó tömeg: szokás szerint tömve volt a sportcsarnok, egy gombostűt sem lehetett volna leejteni. Ez a találkozó végül 2-0-s Bárdos sikerrel ért véget, így a Tudásközpont szerezte meg az előnyt. A két meccs között ismét a lányok fűtötték be a hangulatot, hiszen előadták az úgynevezett nagytáncot. Mindkét oldalon igen jól koreografált, és jól kivitelezett előadásokat láthattunk. Habár nem pontozták, laikusként döntetlenre hoznám ki az eredményt.

Arról, hogy a Bárdosos lányoknak több dolguk legyen, arról a fiúk gondoskodtak. Talán a legjobban várt összecsapás ugyanis a végzősök párharca volt, ahol több olyan névvel is találkozhattunk, akiket már régi ismerősként köszönhetünk a megyei labdarúgópályákon. Györgykovács Balázs és Hajas Attila Tatabányáról, Csontos Balázs Vértesszőlősről, Tomayer Richárd pedig Kecskédről lehet ismerős.

A Bárdos aztán két gólt is szerzett, ezzel pedig kétszer is felcsendültek az ismerős dallamok, hiszen a lányok következtek a góltánccal. A Kupát sajnos idén is beárnyékolta a sérülés sötét szele, egy játékosnak idő előtt kellett abbahagynia a mérkőzést. A végelszámolásnál természetesen a Bárdos jött ki jobban, hiszen kapott gól nélkül hozták le a három mérkőzést. Az eredményhirdetés előtt aztán ismét a hölgyek adták elő a „nagytáncot”, a Mikulás bácsi pedig megköszönte a részvételt a népes közönségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában