Sport

2012.10.05. 10:01

Szurkoljunk együtt a megye csapataiért!

Megyei csapataink fontos pontokért szállnak harcba a hét végén. Csokorba gyűjtöttük azokat az összecsapásokat, amelyeken nagyon sokat számítana nekik a szurkolók buzdítása.

Kemma.hu

Kézilabda
Budapest Bank férfi liga, 6. forduló
Pécs–Grundfos-Tatabánya KC
Pécs, péntek 18 óra.
A Mecsekalján újabb nehéz erőpróba vár Debre Viktor vezetőedző csapatára. Három standard játékos is maródia a kék-fehéreknél, ennek ellenére csak a győzelem elfogadható eredmény a vendégeknek. A szakvezető ki is emelte, hogy fontos meccs elé néz csapata. Az első perctől hajtani fognak a tatabányaiak, elfelejtve a problémákat, csak az eredményességre koncentrálva. Várhatóan Pécsen már pályára a Grundfos-Tatabánya színeiben Salamon Ádám, a csapat új játékosa. Az irányító, átlövő Balatonfüredről érkezett megyeszékhelyünkre. A 190 centiméter magas játékos egyelőre decemberig állapodott meg a klub vezetőivel.

NB I. B, férfi, 4. forduló
Ajka–Tatai AC
Ajka, szombat 18 óra.
A középmezőnyhöz tartozó hazaiakat elsősorban volt veszprémi fiatalok erősítik. A bajnokság előtti felkészülési tornán a TAC legyőzte az ajkaiakat, de egy éles meccs a mindig más. Kanyó Antal szerint kellemetlen, sokat futó ellenfélhez utaznak a fekete-fehérek. E közben a vendégeknél elég sok a beteg, náthás játékos. A szakvezető persze abban bízik, hogy a mérkőzésre mindenki a rendelkezésre áll. Csupán Kanyó Balázsnak kell még legalább egy hétig pihentetnie sérült könyökét. A tataiak – tornához hasonlóan – most is le szeretnék gyűrni riválisukat.

Férfi röplabda
B I., 3. forduló
Dági KSE–Kecskeméti RC
Dág, vasárnap 16 óra.
A házigazdák két könnyed győztes meccsel kezdték a pontvadászatot, a hétvégén viszont már rangadó vár az Oszuska-legénységre. Ahhoz, hogy a hírős város gárdája ellen is jó eredményt érjenek el a dágiak, sokkal jobb teljesítményt kell nyújtaniuk, mint az első két fordulóban. A jobb produkció elérésére bíztató jelek az edzéseken már mutatkoztak. A hazaiak egyébként a gyengébb csapatok ellen gyengébben játszanak, a jobbak ellen jobban. Most egy „jobb” együttes érkezik. A rangadón szoros eredményre van kilátás. Egy esetleges siker nagy lökést adhatna a dágiaknak.

Labdarúgás
NB II., férfi, 7. forduló
Haladás II.–Tatabánya
Szombathely, vasárnap 15 óra.
A Duna FC Tatabánya az előző fordulóban ismét győztesen hagyta el a játékteret, a mieink 4-2-re nyertek a Veszprém ellen, és a negyedik helyre léptek a tabellán. Csertői Aurélt, a kék-fehér csapat mesterét szép emlékek fűzik Szombathelyhez, de a Tatabánya vezetőedzője nem nosztalgiázni megy a vasi megyeszékhelyre. A Haladás tartalékcsapata a nyolcadik helyről várja a meccset. A zöld-fehérek eddig négy ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint a Bányász.

NB III., Bakony-csoport, 8. forduló
Dorog–Balatonfüred
Dorog, szombat 14 óra.
A Dorogi FC erejéből az elmúlt három fordulóban döntetlenre futotta, Miskei Attila vezetőedző tanítványai az ötödik helyre csúsztak vissza. A piros-feketéknek most sem lesz könnyű dolguk, ugyanis a listavezetőt látják vendégül. A Balaton-partiak 18 pontot gyűjtöttek eddig, öttel többet, mint a második helyezett Andráshida. A Dorogi FC újra győzni szeretne.

Körmend–Komáromi VSE
Körmend, szombat 14 óra.
A sereghajtó komáromiak két héttel ezelőtt edzőt váltottak, Machata János helyét Milus Olivér foglalta el. Az új szakvezető Nagykanizsán megállapíthatta, hogy nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis a Duna-partiak úgy kaptak ki 7-1-re, hogy 75 percen át emberelőnyben fociztak. Az előző fordulóban aztán már örömre is volt oka a trénernek, hiszen csapata lelkesen, harcosan játszott, és 1-0-ra legyőzte az akkor ötödik helyen álló Sárvár gárdáját. Az első siker után újabbat szeretnének elérni a komáromiak, vagyis pontért utaznak kilencedik helyen álló Vas megyeiekhez.
(A Duna-csoportban a Sárisáp-TASK csapata szabadnapos.)

Női bajnokságok
Fejér megyei regionális, 6. forduló
Környe SE–Pálhalma
Környe, szombat 15 óra.
A bajnok környeiek az idén is menetelnek, eddig valamennyi mérkőzésüket megnyerték Raffai Sándor edző tanítványai. A listavezető és a hatodik helyezett összecsapásának a hazai csapat az esélyese.

Amazonok SE–Baracs
Tatabánya, Erőmű-pálya, szombat 15 óra.
A Tatabányai Amazonok ragyogó formában fociztak az elmúlt két fordulóban, a Tácnak és a Dunaújváros-Pálhalma együttesének is tíz-tíz gólt rúgtak. A holnapi mérkőzését a két csapat helyezése alapján rangadónak is tekinthetjük, hiszen a mieink a harmadik, míg a baracsiak a negyedik helyen állnak. Fischer László edző tanítványai szeretnék itthon tartani a három pontot.

Fortuna SE–Maroshegy
Komárom, Czibor-sporttelep, vasárnap 10 óra.
Az ezüstérmes Komáromi Fortuna SE játékoskeretében jelentős változások történtek a nyáron, Józsa Sándor edző azon dolgozik, hogy csapata minél előbb összeálljon. A Duna-partiak jelenleg a nyolcadik helyen tanyáznak, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint vetélytársaik. Most igazi erőpróba előtt állnak a mieink, hiszen a második helyezett, eddig veretlen együttest látják vendégül.

Vízilabda
OB I. B, férfi, 2. forduló
MAFC–Tatabányai Vízmű SE
Budapest, Szőnyi út, szombat 14 óra.
A vízművesek egy felkészülési tornán legyőzték már a műegyetemistákat. Most is erre készülnek, bár Zantleitner Tamás, a TVSE játékos-edzője kiemelte, egy bajnoki azért mindig nehezebb, mint egy edzőmeccs. A tatabányaiaknak reális esélyük van arra – amennyiben stabilan védekeznek –, hogy pontosan térjenek haza a fővárosból. A szakvezető a fiataloknak is nagyobb szerepet szán ezen az összecsapáson.

Kosárlabda
NB I. B, 1. forduló
Tatabányai KC – Pécsi EAC
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, vasárnap 16 óra.
Surányi és Nagy Eszter sípjelére kezdi a bajnokságot a TKC. A házigazdák alaposan megerősödtek, így végképp nem számít, hogy az elmúlt szezonban kétszer is vesztesen hagyták el a pályát a PEAC-cal szemben. Mózes Emil, a TKC szakosztályvezetője egyértelműen győzelemben „gondolkodik”. Lukács Sándor, a hazaiak régi-új edzője is kellemes gondokkal küszködik, azon kell töprengenie, hogy ki maradjon ki a hétvégi keretből

Floorball
OB I., férfi, 4. forduló
SZPK–Neumann FSE
Komárom, városi sportcsarnok, szombat 19 óra.
Az SZPK-Nokia Komáromi legénysége az első két fordulóban rangadókat nyert, László Péter edző legénysége a bajnok Dunai Krokodilok, és az ezüstérmes Phoenix Fireball csapatát is legyőzte. Az előző játéknapon azonban az újonc IBK Cartoon Heroes együttesétől 5-4-re kikaptak, de ettől nem dőlt össze a világ, a mieink most javítani szeretnének. A Neumann eddigi három mérkőzése közül egyet nyert meg és a hatodik helyen áll. A listavezető SZPK szeretné otthon tartani a pontokat.

OB I., női, 4. forduló
SZPK–Szolnok
Komárom, városi sportcsarnok, szombat 12 óra.
A komáromi lányok két vereség után az előző fordulóban győztek az IBK Cartoon Heroes otthonában, így Viczena Gábor edző bízik abban, hogy tanítványai most már elkapják a fonalat. A SZPK-Nokia az előző szezonban a negyedik helyen végzett, míg a Tisza-partiak az ötödiken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!