DatAdat

2024.01.06. 15:59

Előválasztás ürügyén ismét magyar választók személyes adatait gyűjthetik be Bajnaiék

A Bajnai Gordonék érdekeltségébe tartozó DatAdat-csoport egyik észtországi cége az egyik adatkezelője Juhász Péter baloldali aktivista frissen indított aláírásgyűjtésének. Ennek a célja, hogy előválasztást rendezzenek a főváros V. kerületében a közös ellenzéki polgármesterjelölt személyéről.

MW

Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke (b) és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője kordont bont Budapesten, a Madách téren 2014. április 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Online petícióban kér támogatást az előválasztási kezdeményezéséhez Juhász Péter, a botrányairól elhíresült baloldali aktivista, aki Belváros-Lipótvárosban készül ringbe szállni júniusban a polgármesteri posztért. A 2018-as választásokon jelöltként nagyot bukott politikus-aktivista most azzal érvel, hogy az ellenzéki oldalon csupán színjáték zajlik, az előválasztást sem a DK, sem a Momentum jelöltje nem gondolja komolyan.

A petíciós kampánynak azonban lehet más célja is, ami túlmutat a látszólagos baloldali perpatvaron, ugyanis az aláírásgyűjtő felületen található adatkezelő és feldolgozó cégek között feltűnik a DatAdat OÜ, amely a baloldal külföldi finanszírozási botrányából ismert DatAdat csoport egyik tagja

tudta meg a Magyar Nemzet.

 Tehát a Juhász által indított előválasztási felhívást aláírásukkal támogatók személyes adatai Bajnai Gordon korábbi baloldali miniszterelnök és bizalmasai érdekeltségénél landolnak. A DatAdat OÜ egy Tallinban bejegyzett adatkezelő cég, amelynek az észt cégnyilvántartásban elérhető adatok szerint Ficsor Ádám, egykori titokminiszter, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki kabinetfőnöke, valamint Szigetvári Viktor, Bajnai korábbi kabinetfőnöke az ügyvezetői.

Emlékezetes, hogy a 2022-es országgyűlési választások után kiderült, hogy több millió dollár érkezett az Egyesült Államokból a baloldalhoz a kampányidőszakban, sőt még jóval a választások után is.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában