Közélet

2016.05.26. 13:53

Precíz, gondos költségvetés Tatán

A város képviselő-testülete tegnap több mint húsz előterjesztés vitatott meg, továbbá két sürgősségi indítványt.

P.J.

Michl József polgármester, a tavalyi költségvetés önkormányzati rendeletének végrehajtása kapcsán kiemelte, Tata lényeges tudta növelni adóbevételeit, miközben a működési kiadások a terv szerint alakultak.

Az uniós pályázati forrásokból támogatott fejlesztéseket korrekt módon hajtották végre. A Kossuth téri korszerűsítés sikeresen teljesült, sőt, már az első ellenőrzésen is túl van az önkormányzat.

– Az egyes adónemek ellenőrzését is feszesebbé tettük – hangsúlyozta Tata első embere. – Ennek meg is lett az eredménye, a hivatal új adózókat is „felderített”. Az elmúlt tíz év adózási tapasztalatai alapján elmondható, hogy bevételek szempontjából dicséretes a tendencia, 2015. pedig adóbevétele szempontjából „csúcs év ” volt.

A költségvetésben rögzített feladatait mind az önkormányzat, mint a város cégei egyre jobb minőségben oldották meg. A Fényes fürdő például, hosszú-hosszú idő után, 20 milliós eredménnyel zárt.

A polgármester kitért az intézmények üzemeltetésére is, amelyet az apróbb nehézségek dacára, kiegyensúlyozottnak és biztonságosnak titulált. Összességében pedig a város gazdálkodását is takarékosnak és precíznek minősítette.
Az Eötvös-gimnázium pénzügyi beszámolója során, maga Michl József vetette fel, hogy a köznevelési támogatás mellett, az oktatási intézménynek szüksége volt és van a kiegészítő (normatív) támogatásra is.

Az önkormányzati tulajdonban lévő Környei úti köztemető kerítését jelentősen megrongálta a közelmúltban Tatán is tomboló vihar. A helyreállítás érdekében, a képviselők csaknem négy és fél millió forintnyi vis maior támogatást szavaztak meg. Emellett sürgősségi indítványban döntöttek arról, hogy a Jávorka Sándor-középiskola által használt földterületeket – amelyeket oktatási céllal „művel” az intézet – további egy évre biztosítja a város a szakiskolának.

Ezen túl városüzemeltetési kérdésekben, valamint egyéb támogatásokról is döntöttek a testület tagjai, illetve a város gazdasági társaságairól szóló beszámolókat vitattak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!