Vívás

2024.04.09. 16:00

Újra szurkolhatunk: Salamon Réka és Keresztes Ádám is ott lesz a világbajnokságon

Két vármegyei junior vívónknak is szurkolhatunk a rijádi világbajnokságon. Salamon Réka és Keresztes Ádám a korosztályos Európa-bajnokságon is szépen szerepeltek.

Kemma.hu

Pénteken kezdődik a kadet és junior világbajnokság, ahol a tatai Keresztes Ádám, és a tatabányai Salamon Réka is pástra lép.

Salamon Réka
Salamon Réka a világbajnokságon is bizonyíthat
Fotó: archív / Forrás: hunfencing.hu

Ahogy a hunfencing.hu írta, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban tartotta utolsó közös, itthoni megbeszélését a rijádi kadet és junior világbajnokság előtt a magyar válogatott. Az esemény pénteken, a tőrözők versenyeivel kezdődik, majd háromnapos turnusokban követik őket a párbajtőrözők, végül pedig a kardozók.

A kiutazó értekezleten Csampa Zsolt elnök, Tamás Henriette főtitkár és Boczkó Gábor szövetségi kapitány köszöntötte a válogatottat. Csampa Zsolt gratulált a világbajnoki csapattagsághoz, majd köszöntötte azokat, akik sikerrel szerepeltek nemrégiben, a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokságon.

Az előbb említett versenyen Salamon Réka csapatban bronzérmes lett, egyéniben pedig a kilencedik helyen zárt. Keresztes Ádám egyéniben legjobb tizenhatig jutott, csapatban pedig hatodik lett, de a világbajnokságon szeretnének a dobogón végezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában