Párbajtőrvívás

2024.02.29. 16:03

Salamon Réka bronzérmes csapatban az Európa-bajnokságon

Bronzérmet szerzett a junior női párbajtőr-válogatott a korosztályos Európa-bajnokságon. A csapat tagja volt a tatabányai Salamon Réka is.

Körtvélyfáy Dina

A legjobb tizenhat között a spanyolokkal találkozott a Salamon Réka, Wimmer Dorina, Nagy Blanka és Gachályi Gréta alkotta magyar válogatott, ahol 45-32-re győztek, így a nyolc között folytatták a küzdelmet a törökökkel. A lányok esélyt sem hagytak ellenfelüknek, 45-30 lett a végeredmény. A négy között Ukrajnával találkoztak a mieink, az asszók pedig rendkívül szorosak voltak, fej-fej mellett haladtak a csapatok, sorra jöttek az együttes találatok. Az utolsó asszó kezdetén 38-39-re vezettek az ukránok, a magyaroknál Wimmer Dorina volt a befejező ember. Bár többször is kiegyenlített, a győztes találatot az ukrán Emily Conrad vitte be, a végeredmény 44-45 lett.

Gachályi Gréta, Wimmer Dorina, Salamon Réka és Nagy Blanka
Gachályi Gréta, Wimmer Dorina, Salamon Réka és Nagy Blanka
Fotó: hunfencing.hu / Forrás: hunfencing.hu

A bronzmeccsen a németek következtek. A magyar lányok hamar átvették a vezetést, de a hatodik asszóban az ellenfél egy tusra felzárkózott, a hetedik asszóban pedig a vezetést is átvették.

Nagy Blanka ebben az asszóban egy rossz mozdulat után a lábát fájlalta. Percekig ápolni kellett, de végül tudta folytatni a versenyt. Salamon Rékának az utolsó előtti asszóban már két tusos hátrányt kellett volna ledolgoznia Alexandra Zittel ellen. A tatabányai vívónak sikerült a feladat, 34-34-el fordulhatott rá válogatottunk az utolsó aszóra. Wimmer Dorina jött befejező emberként, átvette a vezetést és 44-42 lett a vége.

Salamon Réka éremmel zárta utolsó junior Európa-bajnokságát

Plásztán Attila, a tatabányai és a tatai vívóklub elnöke portálunknak is nyilatkozott a szereplést követően. Elmondta, elégedettek a bronzéremmel, de a döntőbe jutás is csak egy hajszálon múlt. Hozzátette, Salamon Rékának ez volt az utolsó junior Európa-bajnoksága, így különösen nagy öröm, hogy érem kerülhetett a nyakába.

Ezzel véget ért a nápolyi korosztályos Európa-bajnokság, ahol jól szerepeltek vármegyénk vívói. Salamon Réka egyéniben kilencedik lett, Keresztes Ádám pedig tizenegyedik, míg a férfi párbajtőrözők a hatodik helyen zárták csapatban a tornát. Ezt követően a korosztályos világbajnokságra készül a magyar küldöttség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában