Párbajtőr

2024.03.10. 20:50

Kun Anna aranyérmes

Szép megyei sikerek születtek vasárnap este. A tatai Kun Anna arany-, a tatabányai színekben versenyző Muhari Eszter pedig ezüstérmet nyert vasárnap este a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix női versenyében.

Kemma.hu

A 321 fős rekordnagyságú mezőny – a 16 kiemelt, köztük a világranglistán harmadik, tavaly és tavalyelőtt ugyanitt ezüstérmes Kun Anna kivételével – a selejtezővel pénteken kezdte meg a küzdelmeket a BOK Csarnokban, és onnan további öt magyar került a 64-es főtáblára.

Kun Anna (jobbra) és Muhari Eszter végig szoros mérkőzést vívott egymással
Kun Anna (jobbra) és Muhari Eszter végig szoros mérkőzést vívott egymással
Fotó: M4 Sport / Forrás: M4 Sport

A tavaly kézműtéten áteső Kun Anna az első fordulóban legyőzte a svájci Pauline Brunnert, aki az olimpiai kvalifikációért zajló küzdelemben az egyik ellenfele volt, majd a német Alexandra Ehleren, azután a korábbi kétszeres egyéni világbajnok olasz Rossella Fiamingón is túljutott, végül az észt Erika Kirput verte szoros asszóban, így jutott be a legjobb négy közé.

A párizsi kvótáért még ugyancsak harcoló Muhari olasz, francia, kínai, majd újabb francia párbajtőrözőt győzött le koncentrált vívással, ezzel ő is elődöntős lett.

A kvalifikációs rangsorból kikerülnek majd azon országok képviselői, amelyek csapattal szereznek kvótát, az új listáról pedig Európának két egyéni hely jut azzal a megkötéssel, hogy egy országból legfeljebb egy vívó kerülhet be az ötkarikás mezőnybe. Ezen a listán Kun Anna áll a legelőkelőbb helyen.

Kun Anna és Muhari Eszter szoros csatát vívott

A fináléban Kun Anna és Muhari Eszter végig szoros mérkőzést vívott. Az első asszót 5-3-ra nyerte a tatai lány, a második három percben hiába vette át a vezetést Muhari, mégis 11-10 volt az állás Kun javára az utolsó felvonás előtt. Plásztán Attila vezetőedző tanítványa a folytatásban is jól vívott és 15-11-re nyert a tavaly és tavalyelőtt ugyanitt ezüstérmes Kun Anna.

Februárban Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke is nyilatkozott a Kemma.hu-nak Kun Annáról és Muhari Eszterről. Az interjú itt tekinthető meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában