Vívás

2024.01.31. 17:40

Nyolcaddöntőig meneteltek vármegyénk kiválóságai a dohai párbajtőr GP-n

A tatai Kun Anna kilencedik, míg a tatabányai Muhari Eszter tizenkettedik helyen zárt a dohai párbajtőr Grand Prix versenyen.

Körtvélyfáy Dina

Szerdán a főtáblán folytatódtak a küzdelmek Dohában. Kun Anna az orosz Bavuge és az észt Kuusk ellen győzelmet aratott, de kézsérülése, majd műtéte után még nem százszázalékos a keze, fájlalta is vívás közben.

A hunfencing.hu-nak Szász Imola gyógytornász azt mondta, Anna műtéte nem volt egyszerű, hosszú folyamat, amíg teljesen visszajönnek az izmok. A nyolc közé jutásért az olasz Isolával vívott Anna, aki 15:9-re legyőzte Plásztán Attila tanítványát. Csalódottságra azonban nincs ok, a nyolcaddöntővel is értékes pontokat szerzett Kun Anna, és lépett egyet előre az olimpiai kvalifikáció felé.

A tatabányai Muhari Eszter először a francia Nabethet győzte le hosszabbításban, majd spanyol ellenfelét is maga mögé utasította. Az újabb francián, a világranglista második helyén álló francia Candassamyn nem talált fogást, bár közel volt hozzá. A asszó hosszabbításba torkollott. Bár először a tatabányai vívó talált, azonban a videózás után a bíró érvénytelenítette a találatot. Ezt követően a francia talált, így Eszter számára is véget ért a verseny.

A 64-ben búcsúzott Gnám Tamara, aki igencsak megnehezítette az olasz válogatott, később Annát is legyőző Isola dolgát (13:15). Szintén a 64 között búcsúzott a tatabányai színekben vívó, osztrák válogatott Josef Mahringer.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában