Diáksport

2024.01.19. 19:55

Ő lett a vármegye legeredményesebb testnevelője - Kovács Barna az iskolájára is büszke

Kovács Barna, a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola tanára kapta a Komárom-Esztergom vármegye legeredményesebb testnevelője díjat január 19-én, pénteken. Jutalmazták a legaktívabb tanintézeteket is, a középiskolák mezőnyében a komáromi Kultsár István Technikum és Szakgimnázium országos első lett.

Körtvélyfáy Dina

Dr. Maruzsa Zoltán, Kovács Barna és Balogh Gábor

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

A 2022/2023. tanévi Diákolimpia versenyeken elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői pénteken a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által rendezett ünnepségen.

Mint kiderült, negyedmillió nevezés érkezett az ország legnagyobb tanulmányi versenye, a Diákolimpia tavalyi versenysorozatára, amelyen a résztvevők átlagosan két sportágban indultak el. A nevezési csúcsot Borsod-Abaúj Zemplén vármegye tartja, Pest vármegye és Budapest előtt, sportágakat tekintve pedig továbbra is az atlétika a legnépszerűbb a labdarúgás és a kézilabda előtt. A 27 sportági országos döntőre 18 ezren jutottak el, ahol összesen 4327 érmet osztott ki az MDSZ.

A szervezet idén is elismerésben részesítette azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. Az elismeréseket dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Krizsán Xénia világbajnoki negyedik helyezett hétpróbázó atléta, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át.

– A versenyző gyerekek mellett a Diákolimpia legfontosabb szereplői a felkészítő pedagógusok. Nem lehetünk eléggé hálásak nekik, hogy alapfeladataikon túl mennyi időt, energiát fordítanak tanítványaik versenyeztetésére – emelte ki Balogh Gábor.

A Diákolimpián részt vevő iskolák pénzügyi támogatására vonatkozóan Maruzsa Zoltán államtitkár kijelentette, hogy az elmúlt tanévhez hasonlóan idén is rendelkezésre áll a keret. Hajnal Gabriella pedig megerősítette, hogy a versenyen való részvételhez kapcsolódó költségeket a Klebersberg Központ továbbra is folytatólagosan megtéríti az intézményeknek.

Krizsán Xénia, Sipos Sándorné, a Kultsár-technikum igazgatója, dr. Ágh Eleonóra testnevelő és Balogh Gábor a díj átadását követően
Krizsán Xénia, Sipos Sándorné, a Kultsár-technikum igazgatója, dr. Ágh Eleonóra testnevelő és Balogh Gábor a díj átadását követően
Fotó: Magyar Diáksport Szövetség / Forrás:  Magyar Diáksport Szövetség

A tanév diákolimpiai rendezvénye kategóriában is született megyei siker, a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület rendezvényét, a Kézilabda V-VI. korcsoport „A” kategóriás Diákolimpia országos döntőt sorolták a legjobbak közé.

– Nagyon köszönöm a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesületnek a jelölést, a díjjal elismerték azt is, hogy számos vármegyei, országos elődöntő, döntő és nyári sporttábor szervezésében is részt vettem. Nagy megtiszteltetés számomra ez az elismerés – mondta Kovács Barna az ünnepséget követően. A testnevelő hozzátette: büszke arra is, hogy a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola a nyolcadik legeredményesebb lett az általános iskolák között. Gratulált a középiskolák mezőnyében első helyezett Kultsár István Technikum és Szakgimnáziumnak is.

Az elmúlt évben is jutott elismerés Komáromba, akkor Pőcze László, a Jókai Mór Gimnázium tanára kapta a vármegye legeredményesebb testnevelője díjat. Azon a rendezvényen Kronavetter János, a Dorogi Magyar-Angol KT és Sportiskolai Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolája pedagógusa pedig Diáksportért díjat vehetett át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában