Elismerések

2023.06.02. 11:48

Pőcze László lett vármegyénk legeredményesebb testnevelője

Pőcze László, a Komáromi Jókai Mór Gimnázium tanára kapta a Komárom-Esztergom vármegye legeredményesebb testnevelője díjat, Kronavetter János, a Dorogi Magyar-Angol KT és Sportiskolai Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolája pedagógusa pedig Diáksportért díjat vehetett át.

Kemma.hu

Schmidt Gábor, Pőcze László és Balogh Gábor

Forrás: 24 Óra

Fotó: MDSZ

A 2021/2022. tanévi Diákolimpia országos döntőin elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett ünnepségen. Idén a ceremónia kiegészült a Diáksportért díjak átadásával is, amely kitüntetés a diáksport területén hosszú évek óta végzett kiemelkedő munkáért járt.

A Diákolimpia versenysorozat a pandémia után tavaly újjáéledt, és ismét jelentős számú iskolát és versenyzőt mozgatott meg: a versenyekre összesen 252 522 nevezés érkezett, közülük pedig 15 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A Magyar Diáksport Szövetség idén is elismerésben részesítette azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban.

Az ünnepségen Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzeti Sport Ügynökség sportszakmai és sporttudományos módszertani igazgatója, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át az elismeréseket.

A díjátadón kiderült, Pőcze László lett vármegyénk legeredményesebb testnevelője, Kronavetter János pedig Diáksportért díjat vehetett át.

Schmidt Gábor, Kronavetter János és Balogh Gábor
Schmidt Gábor, Kronavetter János és Balogh Gábor
Fotó: MDSZ / Forrás: MDSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában