Visszatekintő

2024.01.04. 18:53

Ez volt 2023 a sportban: májusban az évük második aranyát nyerték a Vitézek rögbisei

Sportos visszatekintőnkben ezúttal 2023 májusát idézzük fel.

Kemma.hu

2023-ban duplázott az Esztergomi Vitézek

Forrás: Esztergomi Vitézek

Májusban a Budapest Rugby Centerben rendezték az idei magyar hetes férfibajnokság egyetlen fordulóját. Első alkalommal tartották este, villanyfény mellett a tornát, napközben nemzetközi válogatott utánpótlástorna zajlott, amelyen a Vitézek számos játékosa képviselte klubját. Az esztergomi gárda rendkívül fiatal, a legidősebb játékosa 26 éves és a csapat gerince az Európa-bajnokságra készülő keret tagja. Az idei eseményre hat klub nevezett. 

A címvédő esztergomiak a fináléban esélyt sem adva ellenfelüknek már a félidőre tetemes előnyre tettek szert az esztergomiak, a lendület pedig a második játékrészre is megmaradt és végül 26-12-es győzelmet arattak. Az Esztergomi Vitézek csapata a 2022-23-as szezonban tehát duplázott, a tizenötös bajnokság megnyerése mellett a hetes szakágban is felért a csúcsra, megvédve ezzel címét. Érdekesség: mindkét bajnokság döntőjében a Szegedet győzte le az Esztergom. A torna legjobb játékosának a Vitézek csapatkapitányát, Stiglmayer Márkot választották. 

Az Esztergomi Vitézek kerete
Ágotai Ákos, Csapó Erik, Kiss Kornél, Rácz Regő, Sovány Erhard, Sőlősi Darius, Stiglmayer Márk, Suiogan Tímár, Vodicska Hunor. Edző: Sőlősi László. 

Szintén ebben a hónapban Pekler Zalán, a komáromi Erődök Városa SE versenyzője aranyérmet nyert férfi légpuskában a bakui világkupaversenyen. Pekler az alapversenyt 636,2 körrel, az addigi világcsúcsnál (635,4 kör) jobb eredménnyel zárta, a rekordot azonban a kínai Seng Li-hao visszavette tőle, miután 637,9 körrel zárt. Pekler a nyolcas döntőben visszavágott ázsiai riválisának és 252,4 körös eredménnyel diadalmaskodott.

További sporthírek 2023 májusából:



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában