Rögbi

2023.06.12. 20:51

Második idei aranyukat nyerték a Vitézek rögbisei

A tizenötös után a hetes bajnokságot is megnyerte az Esztergomi Vitézek.

Kun Attila

Idén duplázott az Esztergomi Vitézek

Forrás: Esztergomi Vitézek

A hétvégén a Budapest Rugby Centerben rendezték az idei magyar hetes férfibajnokság egyetlen fordulóját. Első alkalommal tartották este, villanyfény mellett a tornát, napközben nemzetközi válogatott utánpótlástorna zajlott, amelyen a Vitézek számos játékosa képviselte klubját. Az esztergomi gárda rendkívül fiatal, a legidősebb játékosa 26 éves és a csapat gerince az Európa-bajnokságra készülő keret tagja. Az idei eseményre hat klub nevezett. 

A címvédő esztergomiak első mérkőzésükön a hazai pályán játszó Budapest Exiles csapatával játszottak egy rendkívül szoros meccset, amit végül 24-21-re nyertek meg. A második összecsapásuk a Fehérvár ellen zajlott, ahol már egy sokkal simább, 53-0-ás győzelmet aratott a Vitézek és ezzel csoportelsőként bejutott a döntőbe. A másik csoport élén a Szeged végzett, amelynek a Sopron és Haramiák együttesét sikerült felülmúlnia. A fináléban esélyt sem adva ellenfelüknek már a félidőre tetemes előnyre tettek szert az esztergomiak, a lendület pedig a második játékrészre is megmaradt és végül 26-12-es győzelmet aratott a Vitézek. Az Esztergomi Vitézek csapata a 2022-23-as szezonban tehát duplázott, a tizenötös bajnokság megnyerése mellett a hetes szakágban is felért a csúcsra, megvédve ezzel címét. Érdekesség: mindkét bajnokság döntőjében a Szegedet győzte le az Esztergom. A torna legjobb játékosának a Vitézek csapatkapitányát, Stiglmayer Márkot választották. 
A csapat tagjai a jövőben sem pihennek, sokan az Eb-re készülnek, a kimaradó játékosok pedig barátságos tornán vesznek részt Székesfehérváron.

Az Esztergomi Vitézek kerete: Ágotai Ákos, Csapó Erik, Kiss Kornél, Rácz Regő, Sovány Erhard, Sőlősi Darius, Stiglmayer Márk, Suiogan Tímár, Vodicska Hunor. Edző: Sőlősi László. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában