Emlékezünk

2023.08.31. 13:14

Ma lenne 66 éves Rozi, a tatabányai darts atyja

Roznai István 2022-ben hunyt el. Ma, 2023 augusztus utolsó napján lenne 66 esztendős.

Kemma.hu

Roznai István a sportág nagy egyénisége volt itthon, szinte a kezdetektől aktív részeseként a darts magyarországi fejlődésének

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

Rozi – ahogy mindenki ismerte – a darts nagy egyénisége volt itthon. Szinte a kezdetektől aktív részeseként a sportág magyarországi fejlődésének. Rozi rendezte például az első öt Hungarian Opent, az egyik legrégebb óta hivatalában lévő klubelnök volt.

A tavaly júliusban elhunyt Roznai Istvánt a Magyar Darts Szövetség saját halottjának tekinti. A Sport Hotel Darts Club vezetőjeként számos versenyzőt juttatott el a magyar válogatott keretébe, országos bajnokságokra, de saját rendezvényeket is szervezett a sportág résztvevőinek.

roznai
Júliusban emlékversenyt rendeztek Roznai István tiszteletére
Fotó: F. P. / Forrás:  24 Óra

Így lehetett Tatabánya és Várgesztes is az otthona a Darts Világ Kupa versenyeknek, amelyeken a külföldi profik között a tatabányai fiatalok is komoly szerepet kaptak. Rozi a szerkesztőségünk megbecsült és szeretett tagja volt egészen haláláig. 

A legendás vezetőről természetesen a Horváth Szabolcs vezette Sport Hotel Darts Club is megemlékezett. 

Rozival, Rozi bával mindenkinek van, vagy volt egy története. Nekem is sok monológja, bölcsessége, beszélgetése van meg a fejemben. Ami a héten nagyon sokszor eszembe jutott, hogy pár éve járt hozzánk egy fiatal srác. Körülbelül egy-két hónapig, mert sajnos el kellett költöznie Tatabányáról. Tudtam róla hogy, el fog menni, mert sokat beszélgettünk. Meg úgy általában én vagyok, vagy voltam az újakkal a kapcsolattartóbb. Még bennem van az első edzés élménye, izgalma, pedig az sem tegnap volt, de nem is ez a lényeg... amikor mondta nekem az ifjú, hogy sajnos el kell hagyni a várost, meg ezáltal minket is én szóltam neki, hogy ezt Rozi bával is beszélje meg. A következő edzésen jelezte is felé. Rozi bá, amikor elköszönt tőle megszorította a kezét, és azt mondta neki, hogy:" Szeresd a dartsot ott is, ahová mész! A magam részéről ezzel a kis történettel szeretnék emlékezni rá

– emlékezett Rozira a klub Facebook-oldalán Horváth Szabolcs. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában