Emléktorna

2023.08.27. 19:41

Czibor Zoltán tiszteletére rúgták a labdát a gyerekek Komáromban

Kovács László

A Dorogi FC U9-es csapata a második helyen végzett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Az év egyik legforróbb napján Komárom – ahogy Vörösházi Tibor főszervező fogalmazott – kultikus helyén, a Czibor Zoltán Városi Sporttelepen fogadták a csapatokat a Duna-partiak. A főszervező – aki a Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal elnöke is egyben – elmondta: bíznak abban, hogy akik városukban érkeztek, a labdarúgáson keresztül egy kicsit tanultak is, és az élményeken kívül értékeket is hazavisznek majd a résztvevők. Úgy gondolja, hogy a rendezvényüknek turisztikai jelentősége is van, hiszen aki odaérkezik, az látni is szeretne valamit a városból.

Vörösházi Tibor örömét fejezte ki azért is, hogy az idén a Pro Filii Alapítvány is mögéjük állt. Az alapítvány célja célja olyan civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek támogatása, amelyek és akik hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők – különös tekintettel a gyermekek – egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához.

A huszonöt csapat az ország több részéből, illetve a Felvidékről érkezett Komáromba. Az együttesek három korcsoportban vívtak nagy csatákat. Vármegyénkből, a 2015-ben született gyerekek mezőnyében a Dorogi FC ezüstérmet, a 2014-esek között pedig a Komárom VSE legénysége bronzérmet érdemelt ki.

A szervezők nagyon kitettek magukért, hiszen azokat a csapatokat is megjutalmazták, amelyek nem végeztek dobogós helyen. A díjátadók között ott láttuk Czibor Líviát, Czibor Zoltán unokahúgát, Turi Bálint alpolgármestert, Horváth Gyulát, volt sporttanácsnokot, Kozenkow Ferencet, a Rába ETO, a Komáromi AC egykori játékosát, a Komáromi FC volt létesítményvezetőjét, illetve Pallag Györgyöt, az észak-komáromi Kárpátia Sport Polgári Társulás elnökét is.

Végeredmény:
– 2013-ban születettek: 1. Budapest Honvéd, 2. Gloriett SE (Budapest), 3. Okos-Foci Műhely (Győr).
– 2014-ben születettek: 1. KFC Komárno, 2. Gyirmót FC Győr, 3. Komárom VSE.
– 2015-ben születettek: 1. ETO FC Győr, 2. Dorogi FC, 3. Budapest Honvéd.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában