Helyi sport

2023.06.28. 21:31

Hatodik lett, de eldöntötte a bajnokságot a Dág az NB III-ban

A mérleg nyelve szerepét is betöltő dágiak a mezőny első felében zártak

Kun Attila

A Dág vereséggel zárt, de a mezőny első felében végzett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Véget értek a 2022-23-as szezon küzdelmei az NB III. Közép-dunántúli csoportjában. Az utolsó fordulóban a Dág a második helyen álló Beloiannisz vendége volt és a papírformának megfelelően elveszítette az összecsapást, mégpedig meglehetősen simán. A Dág veresége ellenére megtartotta hatodik helyét a 12 csapatot számláló mezőnyben, vagyis a bajnokság első felében végzett. A Beloiannisz győzelme ellenére sem tudott előrelépni a tabellán, hiszen a listavezető Vértesszőlős (ahogyan arról már beszámoltunk) 15-3-ra legyőzte az Etyeket és ezzel megtartotta egypontos előnyét, amivel meg is nyerte a bajnokságot. 

Hogy honnan az az egy pont? A Vértesszőlős és a Beloiannisz hazai pályán legyőzték egymást, emellett egy kivétellel minden ellenfelükkel szemben begyűjtötték a megszerezhető hat pontot. Az az egy kivétel pedig éppen a Dág volt, amely hazai környezetben döntetlent játszott a Beloiannisszal, ez a pontvesztés pedig a Fejér vármegyeiek bajnoki címébe került. Az utolsó fordulóban ugyan visszavágtak, de ez már kevés volt az üdvösséghez, vagyis a Vértesszőlős megelőzéséhez.

NB III., Közép-dunántúli csoport, 22. (utolsó) forduló

Sportklub Beloiannisz–Dág KSE 15-3

A dági győzelmek: Szikora Ágoston 2, Szikora Márton 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában