Kajak

2023.05.29. 16:40

Újabb győzelmet aratott az esztergomi kötődésű kajakos

Május 27-én a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon egyéniben bajnoki címet szerzett az esztergomi kötődésű Csikós Zsóka, aki Kiszli Vandával együtt volt páros kajakban.

Kemma.hu

Kökény Roland, Csikós Zsóka, Storcz Botond, Erős Gábor a tárlat megnyitón

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Csikós május 26-án tért vissza Esztergomba, amikor Kolonics György kenus bajnok emlékkiállításán vett részt. Csikós és társa a 26 kilométeres távban való győzelmük után röviden nyilatkozott a kajakkenusport.hu oldalnak. 

Mint közölték az, hogy felállhattak a dobogó legfelső fokára nagyban köszönhető a jól sikerült a felkészülésnek, illetve Csikós Zsóka szerint „Az utolsó fordulóban nyertük meg szerintem a versenyt. Éreztük, hogy gyorsak vagyunk, vártuk, hogy mikor tudunk ellépni.” Csikós Zsóka Esztergomban kezdte sportpályafutását, jelenleg a Szolnoki Kajak Kenu-Klub tagjaként sportol és versenyez. 

Tavaly nyáron a 24 Óra arról adott hírt, hogy élete első felnőtt világversenyén, az amerikai Birminghamben rendezett XI. Világjátékokon az úgynevezett K-1 rövidkörös, 3,4 kilométeres kajakversenyen bronzérmes lett, illetve a 21 kilométeres hosszútáv versenyen negyedik helyet ért el. A sportoló a Pjatacsuk Vitalij vezette Esztergomi Kajak-Kenu Sportegyesületnél kezdte pályafutását. 2016-ban kezdett hivatalosan is versenyezni, az az Olimpia Reménységek Versenyén háromszor is érmet kapott. 2017-ben ifjúsági világbajnokságot síkvízen és maratonon, 2018-ban az Európa-bajnokságon síkvízen második lett, majd 2019-ben ifi világbajoki címet ért el. 

2021-ben a világbajnokságon nem olimpia számnak számító K2 200 méteren negyedikként ért be a célba. 2022-ben Németországban kajak-négyesben társaival bronzérmet szereztek. Az idén 22 éves sportolót Esztergomban legutóbbi a május 26-án nyílt Kolonics György emlékkiállításon láthatta a közönség, s mint a Kolonics György Alapítvány korábban ösztöndíjasát, aki azért is tért vissza városába, hogy együtt ünnepeljen a sportlegendára emlékezve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában