Helyi sport

2022.07.23. 19:17

Esztergomból indult, bronzérmet hozott Amerikából a 21 éves kajakozó

Csikós Zsóka élete első felnőtt világversenyén, a XI. Világjátékokon az úgynevezett K-1 rövidkörös, 3,4 kilométeres kajakversenyen bronzérmes, a 21 kilométeres hosszútávon pedig 4. lett.

Pöltl Oxi Zoltán

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Fotó: Balint Vekassy

Csikós Zsóka a Pjatacsuk Vitalij vezette Esztergomi Kajak-Kenu Sportegyesületnél kezdte pályafutását. A most 21 éves sportoló tizennégy éve kajakozik, és négy éve igazolt Szolnokra, hogy ott folytassa a megkezdett utat. Először 2016-ben vett részt nemzetközi megmérettetésen: az Olimpia Reménységek Versenyén. Erre a a következő két évben is visszatért és mindannyiszor éremmel érkezett haza.

Zsóka 2017-ben nyert először ifjúsági világbajnokságot síkvízen és maratonon is. A Kolonics György Alapítvány 2017-es Jövő Reménységei ösztöndíjasa számára a 2018-as év egy újabb Európa-bajnokságot jelentett, amikor is síkvízen ugyancsak jól szerepelt, második lett. Szintén ebben a kategóriában ifjúsági világbajoki címet ért el 2019-ben.

A pandémia miatt 2020-ban „csak” világkupán vett részt. Az ezt követő évben indult felnőtt világkupán, és rögtön második helyezést ért el 5000 méteren. Még ebben az évben a 23 évesek korosztályában Európa-bajnokságon újra ezüstérmet szerzett.

2021-ben a világbajnokságon az olimpia számnak nem számító K2 200 méteren negyedikként ért célba. Az idei, birminghami megmérettetésen – melyen az olimpián nem szereplő számokban indulnak – a K-1 rövidkörös kajakversenyen bronzérmes lett, illetve a hosszútáv versenyen negyedik helyezést ért el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában