Kosárlabda

2023.05.20. 07:00

Eldőlhet a kilencedik hely sorsa

Alsóházi rangadót játszanak Pakson.

Kun Attila

A Lions hazai pályán legyőzte az Atomerőműt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Kosárlabda, NB I. A, férfi, alsóházi rájátszás, 9. forduló

Atomerőmű SE–MVM-OSE Lions 

Paks, szombat, 18 óra.

A play-out két legjobb csapata mérkőzik meg egymással holnap este, hiszen az alsóházi rájátszásban jelenleg az Oroszlány áll a első, az Atomerőmű pedig a második helyen. A Lions szerdán simán, 83-61-re legyőzte a Honvédot utolsó hazai összecsapásán, míg a paksi együttes simán, 95-74-re kikapott Szegeden (éppen ennek köszönheti a Lions, hogy ismét az élre állt). 

A két csapat első egymás elleni alsóházi meccsét az MVM-OSE simán, 99-80-ra nyerte, igaz a paksi gárda azon az összecsapáson meglehetősen foghíjasan állt ki. Ha az Oroszlány holnap is nyer, biztosan megszerzi a kilencedik helyet, hiszen ha az utolsó fordulóban veszít is a Nyíregyháza ellen és az Atomerőmű nyer, pontegyenlőségbe kerül a két csapat, az egymás elleni mérleg azonban az oroszlányiaknak kedvez. Az MVM-OSE-nak egy hiányzója biztosan lesz a Honvéd ellen kiállított Mucza Tamás személyében.

– Arra kell koncentrálnunk, hogy megállítsuk a paksiak legjobb dobóit, és kemény védekezéssel törjük meg az önbizalmát az ilyen meccseken mindig veszélyes fiatal játékosaiknak – nyilatkozta Simon Petrov, az oroszlányiak vezetőedzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában