Vigyázz, kész...

2023.03.21. 07:10

OCR-es terepfutóink Kecskeméten készültek a tatai Európa-bajnokságra

Gőzerővel készül a Tatai-Medence OCR és Terepfutó Sportegyesület csapata a júniusi Európa-bajnokságra, amelyet hazánkban rendeznek meg.

Kemma.hu

A minap Kecskeméten járt a Tatai-Medence OCR és Terepfutó Sportegyesület csapata, ahol akadálypályás edzésen vettek részt – közölte az egyesület hivatalos Facebook-oldala.

A bejegyzésből megtudtuk, hogy a téli alapozást követően az akadályok gyakorlásán volt a hangsúly, amihez tökéletes választásnak bizonyult a Tibike pályája elnevezésű létesítmény. A csapat fő célja, hogy a lehető legjobb formába kerüljenek a terepfutó (OCR) Európa-bajnokságra, amit idén Tatán rendeznek meg június 8-11 között.

Az Obstacle Course Racing (OCR) olyan sportág, amelyben a versenyzőnek futás közben kell akadályokat leküzdenie. Ezek lehetnek épített és természetes fajták, és magukban foglalják az akadályok megmászását, nehéz tárgyak mozgatását, saját testsúly mozgatását, valamint a vizes akadály leküzdését. A versenyek távolságban és nehézségekben változhatnak. A versenyhelyszínek általában a sportstadionokban, erdős területen, városokban és parkokban vannak.

Gyakran összekeverik az atlétikai pályán történő akadályfutással, ahol főleg a gyorsaság számít, és alig pár akadályt kell csak a versenyzőknek átugrani. Az OCR futásnak viszont az a lényege, hogy a futásból kialakult sebesség és lendület megtörjön, a versenyző szellemi és fizikai képessége pedig maximális megterhelés alá kerüljön – derül ki a Magyarországi OCR Sport Szövetség hivatalos oldaláról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában