Teli zsákok

2022.08.15. 14:26

Hatdanos olimpikon és drukkerek keze nyomán lett tisztább a Turul környéke (videó)

Harmadik alkalommal szerveztek közösségi szemétszedést a Turul Emlékműnél. Augusztus 13-án, szombaton csaknem 80 lelkes önkéntes segített megtisztítani a népszerű kirándulóhely környékét.

Wágner Zsanett

Forrás: Turul Miners SE/ Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk, szemétgyűjtési akciót hirdetett augusztus 13., szombatra a Turul’s Miners és a Kék Tigrisek Sportegyesület, a 10 millió Fa Mozgalom Tatabánya, a Tiszta Tatabányáért Egyesület, valamint a Tatai medence OCR és terepfutó sportegyesület. A közös rendezésű esemény abszolút és hosszú távú sikerének könyvelik el a szervezők, hogy az idén már jóval kevésbé volt szemetes a célbavett terület, mint az első két alkalommal.

Turul Miners Csernoviczki Éva szemétszedés szemétgyűjtés Turul emlékmű Tatabánya
Forrás: Turul Miners SE/ Facebook

A közös munka eredménye 60 teli zsák lett, elszállításukat a T-Szol vállalta. Ebben az évben újdonságként figyelemfelkeltő táblákkal fotózkodhattak a résztvevők. Többnyire azt hirdették, hogy a szemét a kukába való, nem pedig a természetbe.

A mozgalom fővédnöke Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó volt, aki szintén segített szebbé a város környezetét a közösséget is építő szabadtéri programon.

A szervezők és civilek mellett a MOL-Tatabánya kézilabdacsapatának fiatal játékosai is szorgalmasan gyűjtötték a szemetet, de a Pannon Húsbolt, a Komáromi úti Lipóti Pékség, Tatabánya Megyei Jogú Város, a Vértes NET Kft. és Fakli István támogatása is sokat jelentett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában