Párbajtőr

2023.03.24. 12:30

A legjobb 64 között vannak a tatabányai és tatai vívólányok a kínai világkupán

Három magyar is bejutott a Kínában zajló párbajtőr világkupán a legjobb 64 közé, köztük a tatai Kun Anna és a tatabányai Büki Lili is.

Kemma.hu

A tatai Kun Anna kiemeltként szerepel a versenyen

Forrás: Magyar Vívó Szövetség/Facebook

Négy magyarból három is bejutott a legjobb 64 közé a kínai Nankingban rendezett párbajtőr világkupán. A kiemelt Kun Anna mellett Büki Lili és Nagy Kinga is továbbjutott a csoportkörből – tudatta a Magyar Vívó Szövetség.

A közleményből megtudtuk, hogy a covid óta először rendeznek Kínában jelentős vívóeseményt: a több mint 8 milliós Nanking ad otthont ezen a hétvégén a női párbajtőr Világkupa-versenynek. Magyar részről négyen vesznek részt, Muhari Eszter amerikai egyetemi elfoglaltsága miatt ezúttal sajnos nem tudott a társakkal tartani.

A pénteki selejtező nap alól a tatai Kun Anna kiemeltként felmentést kapott, a többiek viszont ott vacogtak a Somfai Péter válogatott edző beszámolója alapján a nyolc fokos (!) teremben. Ennek megfelelően igyekeztek minél gyorsabban végezni a mieink: a tatabányai Büki Lili, Nagy Kinga és Wimmer Dorina egyaránt 5 győzelemmel és 1 vereséggel fejezte be a csoportkört. Előbbi kettő ráadásul olyan tusaránnyal, hogy további, direkt kieséses mérkőzés nélkül a 64-es főtáblára jutott.

Az első éves junior, Wimmer Dorinát ettől egyetlen találat választotta el, tizenhetedik lett a rangsorban, tehát neki vívnia kellett még egy meccset. Ellenfelének az ukrán válogatott Bezhurát kapta, aki ellen szoros csatában, de 15:13-as arányban végül alul maradt. Ezzel eldőlt, hogy szombaton hárman folytathatják a legjobb 32 közé jutásért.

Női párbajtőr egyéni Világkupa, Nanking, 146 induló. 
A csoportmérkőzéseken: Kun Anna kiemelt, Büki Lili 5 győzelem/1 vereség, Nagy Kinga 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak), Wimmer Dorina 5/1.
A legjobb 64 közé jutásért: Wimmer-Bezhura (ukrán) 13:15.
Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Kun-Romeo (svájci), Büki-Vanryssel (francia), Nagy-Predescu (román).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában