Vívás

2023.02.13. 07:28

Tatai és tatabányai vívólányok hozták a barcelonai világkupa hatodik helyét

Bár egyéniben ezúttal elmaradt a bravúros teljesítmény, csapatban szépen muzsikált, és a hatodik helyen végzett a magyar női párbajtőr válogatott a hétvégén Barcelonában megrendezett világkupán.

K.D.

Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter és Wimmer Dorina a hatodik helyen végzett

Forrás: hunfencing.hu

A tatabányai Büki Lili és Muhari Eszter, a tatai Kun Anna, illetve az MTK-s Wimmer Dorina összeállítású, rendkívül fiatal válogatott bejutott a legjobb nyolc csapat közé, és az együttes lassan, de biztosan halad előre – írta meg a hunfencing.hu.

A jó helyezés kulcsa az ukránok elleni győzelem volt a nyolcaddöntőben, ezt megelőzően Szingapúrt verték simán a lányok. Az ukránok keményebb diónak bizonyultak, fej-fej mellett haladt a két csapat. Az utolsó asszóban Kun Anna bevállalta a „hirtelen halált”, és be is adta a negyeddöntőt érő találatot. Következő ellenfelük azonban a későbbi aranyérmes koreai válogatott volt, ám a magyarok nem könnyítették meg a világelsők helyzetét, szoros, 33:36-os meccset vívtak.

A helyosztókon először simán verték a spanyolokat, de a szintén rendkívül erős franciákkal nem bírtak, így a magyarok az értékes hatodik helyen zártak. A nap folyamán Kun Anna és Wimmer Dorina húzták előre a csapatot.

Egyéniben vármegyénk vívói közül Muhari Eszter és Kun Anna szerepelt a főtáblán, ám ezúttal balszerencsésen alakult a versenyük: egyiküknek sem sikerült bejutni a legjobb 32 közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában