Röplabda

2022.11.17. 21:09

A Dágnak nem volt esélye az ország legjobb csapata ellen

A Dág KSE veszített a Pénzügyőr ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

Petrik József

A Dág KSE becsülettel küzdött, de nem volt esélye a Pénzügyőr ellen

Forrás: Facebook/Dág KSE

Röplabda, Magyar Kupa, férfi, nyolcaddöntő, visszavágó

Pénzügyőr SE–Dág KSE 3:0 (16, 16, 17)

Budapest, 100 néző, vezette: Gyulai G., Filibér T.

Dág: Szabó B., Kun, Sow, Oláh B., Benkő, Flachner D. Csere: Farkas R. (liberó), Majer, Czobor, Flachner K., Horváth B. Edző: Zirigh Balázs.

A mérkőzés alakulása: 1. játszma: 6-3, 10-5, 17-10, 24-16; 2. játszma: 10-9, 20-12, 24-16; 3. játszma: 5-5, 11-8, 16-15, 24-17.

A dágiak „titokban” ismét a játszmanyerés reményében utaztak a fővárosba, ám hazánk legjobb csapata, az Extraliga bajnoka és a Magyar Kupa győztese ezúttal nem engedte levegőhöz jutni az NB I. Liga harmadik helyezettjét. A Pénzügyőr igazi erődemonstrációt mutatott be, különösen nyitásban és sáncolásban múlták felül a dági együttest. A hazaiak szinte végig hiba nélkül röplabdáztak, és már a szettek elején igyekeztek elvenni Zirigh Balázs tanítványainak a kedvét, ami többnyire sikerült is. Ennek ellenére a Dág nem vallott szégyent profi riválisával szemben.

Zirigh Balázs: – Tudom, hogy közhelyszerű, de a játék minden elemében felülmúlt bennünket a Pénzügyőr, és most nem sikerült meglepnünk őket, így nem tudtunk játszmát nyerni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában