Súlyemelés

2022.09.12. 20:30

Szalai Lili országos csúcsot döntött

Bár Lili még két évig junior korú, eredménye a felnőttek közt is országos csúcsot jelent.

Petrik József

Bagócs János vezetőedző elégedett volt tanítványaival

Forrás: Beküldött

Tamásiban rendezték az idei junior országos bajnokságot, ahol a szervezők kiváló körülményeket teremtettek ennek a rangos sporteseménynek. A korosztályos bajnokságon az  Oroszlányi VSK egy serdülőkorút, a 15 éves Zolnai Lénárdot, egy ifjúsági versenyzőt, a 16 éves Sikos Dávidot és a junior, 18 esztendős Szalai Lilit indította. Az ifjúsági Mikhel Esztert az utolsó pillanatban „esett ki”, mert pozitív vírustesztje lett, pedig tőle aranyéremre számított Bagócs János vezetőedző.

A viadalon a 61 kilogrammos Zolnai Lénárd 10 kilóval javította meg az egyéni csúcsát. Hat jó gyakorlatot produkálva 81 kg-ot szakított és új országos serdülő csúcsot elérve 109 kg-ot lökött, így összetettben 190 kg-ot teljesített. 

Szalai Lili is megjavította a saját országos rekordját, lökésben és összetettben is. 89 kg-ot szakított, 108 kg-ot lökött, összetettben pedig 197 kg-ot teljesített. Ez az eredmény a felnőtteknél is országos csúcsot jelent, mégpedig úgy, hogy Lili még két évig junior korú. 

Sikos Dávid a 102 kilogrammosok mezőnyében harmadik helyezést ért el. Dávid a tudatos étkezés és edzés következtében ez évben több mint 28 kg-ot fogyott úgy, hogy eközben a teljesítménye szinte ugyanannyi maradt, mint 125 kg-os testsúllyal.

Összességében mindhárom versenyzővel maximálisan elégedett vagyok, dicséret illeti őket 

– értékelte tanítványai produkcióját Bagócs János.

Mikhel Eszter ezen a hétvégén a szlovén fővárosban, Ljubljanában, az Adria-kupán pótolhatja az elmaradt lehetőséget. Lilivel együtt pedig már készülhet az október 15-től Albániában rendezendő junior Európa-bajnokságra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában