Súlyemelés

2022.03.15. 20:57

Szombathelyen remekeltek az oroszlányi fiatalok

A sportág kiemelt versenyének számító szombathelyi Savaria- kupán az Oroszlányi VSK két női és két férfi sportolóját indította. Bagócs János edző tanítványai nem vallottak szégyent a vasi „fővárosban” sem.

P. J.

Lili és Eszter Bagócs Jánossal és az arannyal a nyakukban

Forrás: beküldött

Szalai Lili például egy országos csúccsal és egyéni rekordokkal rukkolt ki. A 71 kilogrammos súlycsoportban a 18 éves ifjú hölgy ragyogóan helyt állt, olyannyira, hogy se a korcsoportjában (junior), sem a felnőttek között nem, talált legyőzőre. Sőt minden vetélytársát összetettben legalább 50 kilóval megelőzött. 89 kilogrammos szakítása egyéni rekord. A lökésben elért 106 kilogrammos eredménye pedig országos csúcs. Így a pontokat átszámítva abszolút teljesítményre a teljes női mezőnyben a második helyen végzett. Csapattársa, Mikhel Eszter (81 kilogramm) sérülten is első helyezést ért el, mert 78 kilogrammot szakított és 85 kilogrammot lökött már az első gyakorlatra. Majd miután maga mögé utasította az ifjúsági mezőnyt, a második és a harmadik fogástól visszalépett.

A serdülő korú Zolnai Lénárd (61 kilogramm) súlycsoportban szintén nem talált legyőzőre. Pedig Lénárdnak ez évben igazán kijutotta „jóból”. Sérülések, aztán a Covid-fertőzés, majd újabb sérülés hátráltatta a felkészülését. Mindezek ellenére öt jó fogást mutatott be az igen tehetséges oroszlányi fiatalember, aki alig múlt el 14 esztendős. A Savaria-kupán 71 kilogrammot szakított és 97 kilogrammot lökött.

A +102 kilogrammos Sikos Dávid az ifjúságiak között versenyzett, és II. helyezést érte el, 97 kilogrammos szakítással és 120 kg-os lökéssel. Az ő teljesítménye talán kissé elmaradt edzője várakozástól. A junior vb-re, a kijutásra esélyes Szalai Lili és Mikhel Eszter pont a korosztályos világbajnokság rendezésének időpontjában érettségiznek majd, így a vb-n történő részvételük kérdéses. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában