Siker

2022.07.24. 09:34

Történelmet írtak Tatabányán: 30 órás kézilabdázással új világrekord született

Sikerült a kísérlet, új világrekord született a 30 órás kézilabdázással Tatabányán, az Árpád Gimnázium tornacsarnokában.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/30 órás kézi - világrekord

Ahogy arról korábban beszámoltunk, péntek reggel 9 órától pattogott a labda az Árpád Gimnázium tornacsarnokában, hogy a 30 órás kézilabdázással új világrekord születhessen. A kísérlet végül sikerült, így történelmet írtak a pályára lépők Tatabányán.

Ahogy arról az esemény apropójából létrehozott közösségi oldalon is írták, már 15 mérkőzés után 813 gól esett. A mérkőzéseket megállás nélkül, folyamatosan játszották, hogy ez se okozhasson akadályt a világrekord megszületésében. Végül sikerült beteljesíteni a hatalmas álmot, az Árpád Gimnázium tornatermében a 30 óra alatt pályára lépő csapatok történelmet írtak. A sikerben társszervezőként nagy segítséget nyújtott a a Turul's Miners SE és a Kék-Tigrisek SE tagjai.

A Turul's Miners SE közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy ők és mindenki, aki részt vett a kísérletben, az világbajnok lett. 

Az esemény nem csak a világrekordról szólt, a szervezők a a tatabányai Szent Borbála Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának gyűjtöttek adományt. A történéseket nem csak a helyszínen, hanem az egész kísérlet alatt YouTube-on is élőben lehetett követni.

További fotók a 30 óra kézi - világrekord Facebook-oldalán!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában