Hajrá!

2022.07.22. 13:13

Már pattog a labda az Árpádban: világrekord lehet a 30 órás kézilabdázás (videó)

Pénteken reggel kilenc órakor vette kezdetét a felújított Árpád Gimnáziumban a tatabányai kézis drukkerek és szimpatizánsok világrekord-kísérlete.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A kapunyitás utáni órákban már szép számmal gyülekeztek az iskola udvarán és a tornateremben az érdeklődök. Turai Tibortól, az esemény ötletgazdájától megtudtuk, hogy a mérkőzést a település polgármestere nyitotta meg, majd kilenc órakor az ünnepélyes kezdődobást is ő végezte el. Elsőként a TuTi Kézilabda Tábor gyermekei léptek a pályára, őket pedig az NB II-es tatabányai lányok követték, akiknek az ellenfelük a Kutas NKC volt.

Forrás: Hagymási Bence / 24 Óra

– A meccseket élőben közvetítjük a világhálón, amit követ majd az OWR bizottság is. Az egyik legfontosabb, hogy a rekordkísérlet alatt adományt is gyűjtünk a tatabányai Szent Borbála Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának – mondta a szervező.

Forrás: Hagymási Bence / 24 Óra

Hozzátette: rendkívül fontosnak tartja a játékosok egészségügyi állapotát, ezért szponzorok támogatásával folyamatosan folyadékot és ételt is biztosítanak számukra, amellett, hogy az eseményre egy egészségügyi személyzet is kitelepült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában