Téli kihívás

2022.02.02. 19:50

Fuss az erdész szemével a Pilisben!

A február végéig teljesíthető téli kihívás a Pilisbe várja az erdőjárókat.

W. P.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Az Országos Erdészeti Egyesület „Sportolj tudatosan az erdőben!” címmel programsorozatot indított abból a célból, hogy a természetben sportolók olyan összefüggéseket és érdekességeket is megfigyeljenek, amelyekkel mélyebben betekinthetnek az erdő életébe, jobban megérthetik az erdei ökoszisztéma működését. A téli kihívás a Pilisi Parkerdő kedvelt kirándulóhelyeit és nemrég átadott turisztikai fejlesztéseit is érinti – tájékoztatott honlapján a szervezet. 

Az elmúlt időszakban a kirándulók, túrázók mellett egyre többen sportolnak az erdőben. Ez a tény ösztönözte az Országos Erdészeti Egyesületet az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló, „Sportolj tudatosan az erdőben – Fuss az erdész szemével” című programsorozat elindítására. Azok, akik részt vesznek az egyes évszakok kihívásaiban, az erdész szemével járhatják és láthatják az erdőt, mélyebben, alaposabban megismerhetik életét. Egy-egy kihíváshoz számos érdekességet rejtő, mintegy 10 kilométeres útvonal tartozik, amelyen az aktuális feladatokat mutató, QR-kódokkal ellátott, ideiglenes turistajelzések kalauzolják a sportolókat. 

A február végéig teljesíthető téli kihívás a Pilisbe várja az erdőjárókat. A Pomázt és Pilisszentkeresztet is összekötő 1111. számú úton lévő Kiskovácsi buszmegállóból induló – és ide visszaérkező –, 10,5 kilométer hosszú útvonal szintemelkedése csaknem 400 méter. Az első szakasz a megkapó szépségű Holdvilág-árkot is érinti. 

Az útvonal az idén tavasszal megújult, Szentendre határában fakadó, bővizű Lajos-forrás felé vezet tovább, ahol még egy rövid pihenőt is érdemes tartani, mert a következő nevezetes – és egyben a legmagasabb – pont a tengerszint feletti 587 méteren lévő, szintén idén átadott Bölcső-hegyi kilátó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában