Sport

2022.02.08. 20:08

Foci a ping-pong asztalon: teqball kupát rendeznek Tatán

A legendás focista, Nyilasi Tibor is részt vesz a hétvégén megrendezendő Magyary Teqball Kupán, a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tata Város

Teqball Kupát szervez február 12-én 9 és 15 óra 30 között Tatán a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság (MZNT) az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának támogatásával. Az eseményről február 8-án tartottak sajtótájékoztatót a városháza dísztermében, adta hírül a tatai Facebook-oldal. A kupán 10 csapat szerepel majd, a sajtótájékoztatón sorsolták ki az esemény csapatbeosztásait. A Magyary Teqball Kupán a tervek szerint részt vesz Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, egykori válogatott labdarúgó is.

A sporteseményről Purgel Zoltán alpolgármester, Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója, Borsó Tibor, az MZNT elnöke és Csákány József, a TAC szakosztályvezetője beszélt. Elhangzott, hogy bár a népfőiskolai társaság a felnőtt tanulás, a széles körű ismeretterjesztés, a kompetenciafejlesztés és értékmegőrzés intézménye, a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat tagjaként és nemzetközi pályázatok megvalósítójaként jelentős szemléletformáló munkát is végez. 

Ennek része az egészség megőrzését szolgáló programok szervezése. Mivel ehhez hozzátartozik a sport és szabadidő is, ezért döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a viszonylag új sportág, a teqball népszerűsítéséhez. A szombati rendezvény célja elsősorban a sportág népszerűsítése lesz, emellett az esemény különleges élményt ígér a nyilvános mérkőzésekre kilátogatóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában