kézilabda

2021.11.26. 11:27

„A jó dolgokat meg kell őrizni” – bajnoki győzelemre készül a Tatabánya

Az EHF Európa Ligában átélt vesszőfutást követően, újabb – most bajnoki – erőpróba vár a Dragan Djukics vezette Tatabányára. A hét eleji vereséget gyorsan el kell felejtenie a Kék Tigriseknek, hogy tiszta fejjel, tudásuk legjavát adva tudjanak pályára lépni az igencsak kellemetlen csapatnak számító Komló ellen.

Petrik József

Balogh Zsolték (fehérben) feledtetnék a keddi súlyos El-vereséget

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Jelenleg, a Bányász-rangadó előtt, egy pont és három helyezés választja el egymástól a két csapatot.

Kézilabda NB I., férfi, 10. forduló

Grundfos Tatabánya KC – Komló

Földi Imre Sportcsarnok, péntek: 18 óra.

A Grundfos Tatabánya KC kilenc ponttal a 7. helyet foglalja el a tabellán, míg a komlóiak a 10. helyen tanyáznak, nyolc ponttal. Ebből is látszik, hogy kemény csatára van kilátás ma este.

Sibalin Jakab, Dragan Djukics segítője a meccs kapcsán kiemelte, a nemzetközi kupán elszenvedett vereségen túl kell lépni. Az a produkció „felejtős”, mert amennyiben a csapatban marad, nem tud előre lépni a Bányász.

– A tanulságokat le kell vonnunk a keddi találkozóból is – fogalmazott a másodedző. – A jó dolgokat meg kell őrizni, a rosszakat pedig kijavítani. De nem lesz egyszerű a dolgunk, mert a Komló kellemetlen ellenfél. Általában igen türelmesen vezetik a támadásaikat. Igyekeznek helyzetig kijátszani a lehetőségeiket. Arról nem is szólva, hogy a csapat magja meglehetősen összeszokott, évek óta együtt kézilabdázik. Ám nekünk nem lehet más a célunk, minthogy legyőzzük őket, és haladjunk előre a táblázaton...

A hazaiaknál Hornyák Péterre és Bálint Bencére, akik lábadoznak, még nem számíthat a szakvezetés. De erősen kérdéses a szlovén idegenlégiós, a beálló poszton bevethető Darko Stojnic szereplése is, aki combsérüléssel bajlódik. A Bányász-rangadón egyébként Hargitai G. és Markó G. játékvezetők fújják majd a sípot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában