siker Tbilisziben

2021.07.13. 14:24

Európa-bajnok lett az ifjú tatabányai ökölvívó

Hatalmas sikert ért el a Tatabányai Sport Club ifjú ökölvívója, Oláh Levente, aki az 57 kg-os súlycsoportban aranyérmet nyert a Tbilisziben rendezett junior Európa-bajnokságon.

K. A.

A bajnok Oláh Levente (balra) és Kovács István

Forrás: beküldött

A 16 éves tehetség, Oláh Levente az első fordulóban junior Eb-bronzérmes izraeli ellenfelét múlta felül, majd az elődöntőben a török Abdulsamet Eroglu következett, aki a túlélésre hajtva két és fél menetig bírta Oláh ellen. A döntőben az orosz Ivan Csindikov volt az ellenfél, aki ugyan nagyobb ellenállásra volt képes a töröknél, de Levente pontozásos győzelméhez nem férhetett kétség.

A bajnok Oláh Levente (balra) és Kovács István
Fotó: beküldött

– Nagyon vártam a döntőt, és fantasztikus érzés, hogy megnyertem az Európa-bajnoki címet. Úgy érzem, mindhárom menetben jobb voltam, és pontosan tudtam, mit akarok. Megvan az arany, amiért jöttem – nyilatkozta a döntőt követően a TSC sportolója, aki aranyérme mellé 4000 dollárt vehetett át a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség főtitkárától, Kovács Istvántól.

A magyar csapat további két bronzérmet nyert az Eb-n Kovács Nikolett és Gémes Levente révén. Oláh Báki Alex 2016-os sikerét követően szerzett újra junior Európa-bajnoki címet Magyarországnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában