Ősztől is a mezőny élén tanyázna a Tatai AC

Egyvalami jelen állás szerint biztosra vehető: a tataiak a következő szezonban is ott lesznek a másodosztály mezőnyében, mi több, a keret nagy része együtt is marad.

Várvizi Tamás

Rosszul sikerült a tatai kézisek tavaszi rajtja, mindkét pont Veszprémbe került. Férfi kézilabda NB I. B., nyugati csoport, 12. forduló_Tatai AC-Telekom Veszprém U21 24-27_20200215_Tata,Güntner Aréna_fotó:Zantleitner Ingrid_Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Néhány héttel ezelőtt adtunk helyzetképet az NB I. B. Nyugati csoportjában szereplő Tatai AC férfi kézilabdacsapatáról. A lezárt bajnokság fájón érintette a csapatot, és egyénileg edzettek a játékosok. A korlátozások idején több volt a bizonytalanság, mára azonban már tisztábban lehet látni.

Sibalin Jakab vezetőedző elmondta: kezdetben – mint minden más klubnál – voltak bizonytalanságok, de a vezetőség az elmúlt hetekben folyamatosan dolgozott azon, hogy ősszel is NB I. B.-s kézilabdát láthassanak a tatai szurkolók, és a jelek szerint jó úton is járnak.

– A szándék megvan a játékosaink részéről is a folytatást illetően – kezdte a szakember. Mint mondta, még nem lehet tudni, hogy mikor kezdődhet az új szezon, és azt is csak pletykaszinten hallotta, hogy a bajnokságra június közepén jár le a nevezési határidő, amire készen kell állniuk. Ősszel vállalják a másodosztályt, igaz – a többi klubhoz hasonlóan – szerényebb költségvetéssel, mely várhatóan mintegy egyharmadával lesz kevesebb az előző bajnokság büdzséjével összevetve.

Köszönet a támogatóknak

Megkerestük Somogyvári Tamást, a Tatai AC kézilabda szakosztályának vezetőjét is, aki elmondta, az elmúlt hetekben nagy munkával sikerült megteremteni a feltételeket a másodosztályú induláshoz. Ennek kapcsán a szakember az önkormányzat mellett köszönetet mondott a legjelentősebb támogató Güntner Tata Kft.-nek és a többi szponzornak is, akik szintén továbbra is segítik a szakosztályt.

Somogyvári Tamás azt is megjegyezte: szívesen fogadják további támogatók jelentkezését is, akik segítenék a Tatai AC-t. A szakosztályvezető arra is kitért: örül, hogy a játékosok, illetve a szakmai stáb is elfogadták a megváltozott helyzetet, az előző idényhez képest nagyjából harmadával kisebb költségvetést, mely természetesen a bérekre is kihat.

Ami pedig a játékoskeret kialakítását illeti, ugyancsak tisztult a kép az egy hónappal ezelőtti helyzethez képest.

– A gárda gerince minden bizonnyal együtt marad – hangoztatta Sibalin Jakab. – A fiatalokat – akik amúgy is Tatán tanulnak – nem számítva mintegy tizenkettő játékos alkotja az első csapat keretét, nyolcvan százalékuk maradna a következő szezonra is. Két-három kézilabdázó még nem adott végleges választ, velük folyamatosan tárgyalunk, az ő sorsuk várhatóan a hónap második felében dől el – tette hozzá.

A vezetőedző kifejtette, hogy mire lehet jó a Tatai AC a következő bajnokságban.

– Várhatóan több együttes is erős lesz az előttünk álló szezonban, a Budai Farkasok jó része például tudomásom szerint együtt marad, a Veszprém KKFT is meghatározó szerepet töltene be, és az U21-es csapatokat sem szabad leírni. Mi azonban – akárcsak a félbeszakadt pontvadászatban – újra megcélozzuk a mezőny első felét – fogalmazott a tréner.

Sibalin Jakab ugyanakkor arról is beszélt: minden bizonnyal több poszton is erősíteni kell, a kapus Deményi Xavér például várhatóan egy élvonalbeli csapatnál folytatja, de balkezest is szeretnének igazolni. A szakember hozzátette: még bizonytalan, mikor kezdődhet a következő pontvadászat. De ha minden a tervek szerint alakul, szeptember második fele lehet a reális időpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában