kajak-kenu

2018.08.02. 10:50

A tataiak jól lapátoltak a magyar bajnokságokon

Egymás után két hétvégén is lapátot ragadtak a Tatai Hódy SE kajakosai és kenusai, hogy a különböző, korosztályos magyar bajnoki futamokon újból bizonyíthassák felkészültségüket, rátermettségüket.

Petrik József

Egymás után két hétvégén is lapátot ragadtak a Tatai Hódy SE kajakosai és kenusai a korosztályos magyar bajnoki futamokon.

Forrás: Beküldött fotó

A szolnoki Masters magyar bajnokságon csaknem negyven tatai versenyző vett részt. A 35 év alattiak az egyetemisták és „szabadidősök” között, az ennél idősebbek a masters futamokban mérhették össze erejüket. Az 500 és 200 méteres távokon egyes, páros és négyes hajókban, férfi, női és mix kategóriákban rendeztek versenyszámokat. Bár a masters korosztályban a kajakozás, kenuzás szeretete, az egészség megőrzése, a közös együttlét a legfontosabb, a viadalra mindenki teljes erőbedobással készült.

Ennek pedig meg is lett az eredménye. A tatai masters versenyzők 14 arany-, 16 ezüst- és 11 bronzéremmel zárták az országos bajnokságot. A legtöbb bajnoki pontot Zahora Orsolya, Nagy Gábor, Zirkelbach Gábor és Lőrinczi Zoltán szerezték. Példaértékű Hopka Lajosné teljesítménye is, aki a 65–69 éves korcsoportban indulva három versenyszámban is a dobogóra állhatott. Herendi László az egyesület masters szakágnak vezetője elégedett lehetett a verseny végén, hiszen a tataiak az elmúlt évhez képest növelték a bajnoki pontjaik számát.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség kölyök és gyermek bajnokságának Fadd-Dombori adott otthon. A Hódy SE sportolóinak nem volt ismeretlen ez a pálya, hiszen a vidékbajnokságot is itt rendezték. A 10–14 évesek versenyében a tataiak 10 alkalommal állhattak fel a dobogóra. Az érmes helyezések felét a különböző váltószámokban harcolták ki. A váltókból került ki az egyesület három bajnoka is.

De az egyes hajókban elért helyezéseknek is mindig nagy az értékük – a jövő szempontjából is. Hidvégi Hunor, Wittmer Kitti, Almási Lili, Mike Maxim egyesben az előkelő 4–6. helyen végzett. Második helyezett lett 2000 méteren az Almási Lili, Fagyas Zsófia, Kovács Réka összeállítású váltó, a Dedinszkí Ádám, Bohlradsky Barnabás, Nagy Ábel, Polt Ádám alkotta négyes, valamint egy fiatal, 10-11 éves lányokból álló négyes hajó, Gábor Tímeával, Zahora Csinszkával, Gábor Lucával és Flaskár Emmával a „fedélzeten”. Páros hajókban, 2000 méteren Klugmann Maja Csorba Júliával második, míg Hidvégi Zalán Bublovics Istvánnal a harmadik helyen végzett.

A győztes váltók tagjai pedig a következők voltak: Hidvégi Zalán, Bublovics István, Karch Ákos, Mike Maxim, Dedinszky Ádám, Szentirmai Bence, Kővári Bence, Bohleradsky Barnabás, Nagy Ábel és Polt Ádám. Az eredményeket elnézve a kemény nyári edzéseknek, a sok gyakorlásnak ebben az évben is beérett a gyümölcse. Az utánpótlás jó úton jár a felkészítő edzők, Hopka Ágnes, Herendi László és Kun Tamás edzők véleménye szerint is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában