Kemma.hu videó

2024.04.07. 07:50

Fantasztikus hírt hoztunk: két utat is felújítanak Tatán +videó

A lakók már évek óta panaszkodnak a két út rossz állapota miatt. Most az önkormányzat saját forrásból elkezdi az útfelújítást.

Goletz-DeáK Viktória

Több olyan önkormányzati út is van Tatán, ami nagyon rossz állapotban van. Portálunknak is több tatai jelezte, hogy véleményük szerint az útfelújítást már nem halogathatja a város. A sok kátyúzás és javítás miatt ugyanis már inkább csak folt hátán folt a burkolat. Most remek hírt hoztunk a tataiaknak. Michl József polgármester a Kemma.hu-nak elárulta, hogy mindkét helyen elkezdik az útfelújítást. Nyárra már el is készülhet a szép, új, sima burkolat. 

A lakók már évek óta panaszkodnak a két út rossz állapota miatt. Most az önkormányzat saját forrásból elkezdi az útfelújítást.
Az útfelújítás Tata két rossz állapotú utcáját is érinti: a Várkanyar, és a Fényes fasor egy része kap új aszfaltot
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A városvezető a Kemma.hu kérdésére azt is elárulta, hogy melyik két utat érinti a felújítás: az egyik a Várkanyar, a másik pedig a Fényes fasor. Bár nem az egész utca fog új aszfaltot kapni, az autósoknak mégis hatalmas könnyebbség lesz a felújított úton közlekedni. 

Az útfelújítás fontos utcákat érint

– A belterületi kerékpárút a Várkanyaron keresztül fog haladni, hogy a Fényes fasor végén csatlakozzon a dunaalmási kerékpárúthoz. Ez a beruházás már elkezdődött az Új út- Fényes fasor - Oroszlányi út kereszteződésében épülő körforgalommal, ami a biztonságos átjutáshoz szükséges. Azt szeretnénk, ha a kerékpárút többi szakasza is biztonságosabb és kényelmesebb lenne az autósok és a kerékpárosok számára. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy két, rossz állapotú, érintett út egy részét saját önerőből felújítja – magyarázta a polgármester, aki azt is elmondta, hogy az utcák mely részére kerül új aszfalt.

Nem lesz fennakadás

– A Várkanyar felújítása része a Tata Szíve programnak, így most csak egy részét újítjuk fel, a többi várhatóan a pályázat segítségével és tervei alapján módosul majd. Így most nagyjából a Cifra malomtól a Nepomuki szoborig fog új burkolatot kapni az utca. A Fényes fasoron pedig a lakóparkig tervezzük a felújítást, hogy főleg az iskolába érkezők, illetve a lakóparkon élőknek legyen könnyebb és biztonságosabb a közlekedésük – tette hozzá Michl József, aki egyelőre még nem tudja, hogy ezek a felújítások mennyibe fognak kerülni a városnak. Azonban azt megígérte, hogy mire a nyár elejére befejeződik a belterületi kerékpárút építése, az útfelújítások is elkészülnek. A Kemma.hu kérdésére azt is elmondta, hogy ezek a munkálatok a tervek szerint nem fognak újabb fennakadást okozni a közlekedésben. Ugyanis csak részben kell lezárni az érintett szakaszokat a felújítás ideje alatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában